Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kolla! Det här måste vara årets pang-selfie

Den danske piloten sköt iväg en missil - och tog en selfie.

Glöm Ellen DeGeneres Oscar-selfie.

Här avfyrar en dansk stridspilot en missil – och en selfie.

Fotot togs under en flygövning över Nordsjön och har redan setts av en kvarts miljon människor.

Fotografiet på den danska piloten som tagit en selfie samtidigt som han avfyrar en missil har fått mycket uppmärksamhet världen över.

Selfien har redan setts av över en kvarts miljon människor sedan det publicerades på det danska flygvapnets Facebook-sida.

Enligt myndigheten togs fotografiet under en flygövning över Nordsjön.

Den danska piloten, sittandes i ett F-16-plan, har ännu inte blivit identifierad.

Missilen som avfyras, med namnet AIM-9L, uppges väga runt 200 kilo och vara tre meter lång.

Enligt sajten The Aviationist har missilen en räckvidd på över 18 kilometer.

En "selfie" är ett självporträtt taget med mobiltelefon eller digitalkamera. Oftast tas de för att snabbt publiceras på Facebook eller Instagram.

Ordet används även i Sverige, och dess ursprung har spårats till ett australiskt onlineforum från 2002. Men det var först förra året som ordet började få ordentlig spridning.

Numera kan det engelska språket även visa upp olika sorters selfies: "helfie" ("hairstyle selfie"), "drelfie" ("drunken selfie") eller "bookshelfie" (används för marknadsföring av litteratur.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.