Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kolla – här är 10 slott som är till salu

Få kungariken är till salu.
Men nere på kontinenten ligger flera château, castillo och castello ute till försäljning.
Men du får räkna med att det kostar en slant för att förverkliga din dröm.
Expressen har gått husesyn bland slotten.

 1. 10. Okej, du får inte hela slottet

  Slottet Chateau Neogothique.
  Lägenhet i Chateau Neogothique.
  Okej, du får inte hela slottet Chateau Neogothique men i alla fall en lägenhet om 3 rum, två badrum och ett garage. Slottet ligger inte långt från Côte d'Azur och flygplatsen i Nice. Chateau Neogothique är byggt i en nygotisk stil men med ljusa och luftiga interiörer. Just nu ligger denna lägenhet ute för 1 380 000 euro.
 2. 9. Ett av Toscanas mest kända

  Slottet ligger ute för 16 000 000 euro.
  Slott i Florens.
  Bara 12 kilometer från Florens ligger detta mäktiga italienska slott som upplevt 1000 år av historia. Det är ett av Toscanas mest kända slott. De tusen åren har präglat byggnaden vars stil är en kombination av tre historiska epoker: medeltid, renässans och barock. Nära till några av Italiens bästa restauranger och vingårdar. Slottet ligger ute för 16 000 000 euro.
 3. 8. Nio rum och ett gym

  Castello Baronale.
  Castello Baronale
  Castello Baronales historia sträcker sig tillbaka till 1100-talet. Det ligger 50 kilometer från Rom. Slottet är smakfullt renoverat, enligt mäklaren, som menar att hus och miljö lever upp till dagens krav på moderniteter. Nio rum med tillhörande badrum, ett gym och en hel del annat. I priset ingår även ett guest house med fyra rum som man antingen kan hyra ut eller placera tjocka släkten i. Pris: 6 800 000 euro
 4. 7. Två sjöar med fiske på tomten

  Siena Castello.
  Siena Castello
  Siena Castello i italienska Siena är fullkomligt bedårande. Detta vackra slott med anor från 1200-talet skulle kunna fungera som bakgrund till Shakespeares drama Romeo & Julia. En fantastisk loggia, utsikt över det lummiga Toscana. Gården omfattar 630 hektar. Här finns olivlundar och vinodlingar. Druvsorterna är: Sangiovese, Canaiolo, Cabernet Sauvignon, Merlot och Viognier. För den som vill fiska finns två sjöar på tomtem. Pris: 28 000 000 euro.
 5. 6. Med vacker park i engelsk stil

  Detta vackra slott ligger i Bourgogne, knappt två mil från den lilla staden Nevers.
  Slott utanför Nevers
  Detta vackra slott ligger i Bourgogne, knappt två mil från den lilla staden Nevers. Slottet byggdes på 1800-talet på resterna av ett tidigare slott från 1500-talet. Tornen överlevde. Boytan är 680 kvadratmeter fördelat på två våningar. I norr ligger en skog och i söder ligger en vacker park i engelsk stil. Pris: 995 000 euro.
 6. 5. I parken finns en swimmingpool

  Poolen.
  Slott nära Aix-Les-Bains
  Kanske passar det här lilla slottet din smak, nära Aix-Les-Bains, med utsikt över sjön Bourget. Det byggdes på 1800-talet och ägdes en gång av Lord Bellingham. Trädgården är oklanderligt skött. I parken finns en swimmingpool för den som önskar simma några vändor. Pris: 8 500 000 euro.
 7. 4. Milt klimat året runt

  Ferran.
  Slottet Ferran
  Slottet Ferran ligger i Tarragona inte långt från medelhavskusten, vilket betyder ett milt klimat året runt. Fastigheten byggdes i början av 1100-talet men har renoverats under århundradena. 15 rum, åtta sovrum och 7 badrum fördelat på 1064 kvadratmeter. En mycket vacker pool i trädgården. Standarden ska vara god. Pris: 3 400 000 euro.
 8. 3. Nära till Loiredalens alla vackra slott

  Savigny sous Faye i Châtellerault.
  Savigny sous Faye
  Det här vackra slottet, Savigny sous Faye i Châtellerault, 35 kilometer från flygplatsen Poitiers, fungerar just nu som lyxhotell. Det har tio rum fördelat på 920 kvadratmeter. Det byggdes åren 1830-1840 och renoverades så sent som 2005. Det är nära till Loiredalens alla vackra slott och tar bara 1,5 timme till Paris. Pris: 2 400 000 euro.
 9. 2. En fantastiskt fin egendom

  Del Sant Crist Cabrils.
  Del Sant Crist Cabrils, Barcelona, Spanien
  En fantastiskt fin egendom som renoverats pietetsfullt. Här finns allt man kan önska sig. Sju sovrum, sex badrum, två kök, ett stort bibliotek, vinkällare, två garage med plats för 20 bilar. Här finns också en underbar trädgård med en swimmingpool och en damm. Samt solpaneler för uppvärmning. Pris: 5 500 000 euro
 10. 1. Utsikten är hänförande

  Slottet ligger i hjärtat av Chianti i Toscana.
  Castello Reale
  Castello Reale i hjärtat av Chianti i Toscana är ett underbart litet slott med anor från 1600-talet. Boytan är 2200 kvadratmeter fördelat på 10 sovrum och 8 badrum. Här finns både swimmingpool och en tennisbana. Utsikten över den vackra, välskötta parken och vingårdarna nere i dalen är hänförande. Här vill man verkligen sitta på terassen och njuta av traktens alla läckerheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.