Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kolla - så enkelt blir du en Expressen-fotograf

REDAN IGÅNG. Nina Norgren har redan skaffat appen Scoopshot: "Det är bra, man kan ju tjäna lite pengar", säger hon.
Foto: Gunnar Sejbold

Nu blir det enklare än någonsin att få dina läsarbilder publicerade i Expressen.

Med hjälp av appen Scoopshot kan du få betalt för dina bästa midsommarbilder.

- Vårt nya samarbete med Scoopshot gör det betydligt enklare för våra läsarfotografer med smartphones, säger Expressens bildchef Per Kagrell.

Första uppdraget: Skicka in din bästa midsommarbild - och hamna i tidningen

Genom Scoopshot-appen efterlyser vi inför midsommarafton roliga, annorlunda, vackra, glada, intressanta bilder från midsommarfirandet i Sverige.

Ladda ner appen i din smartphone, skicka in bilden till Expressens utlagda uppdrag, och fotografera din midsommar.

Senast kl 23.00 på midsommarafton vill vi ha din bild. Ett stort urval av de bästa bilderna publiceras på Expressen.se och i midsommardagens papperstidning.

SÅ GÖR DU

KOM I GÅNG. För att sälja bilder till oss via Scoopshot börjar du med att ladda ner gratisappen Scoop­shot från Android Market eller App Store. Därefter registrerar du dig som Scoopshot-fotograf i appens "Profile"-meny.

TA BILDEN. Använd sedan appen när du fotograferar. När du klickar på appens "Tap to Snap"-knapp, kommer du till mobilens kamera. Tänk på att ta flera bilder, gärna i olika vinklar och på olika avstånd. (Om du inte tagit bilden via appen - importera den från bildmappen i din mobil)

SÄTT DITT PRIS. När du fotograferat färdigt, klicka på "for sale". Markera de bilder du vill lägga ut för försäljning, klicka "Send" på dem. Ange ditt pris för bilden - det är det priset du får om vi väljer att publicerat den. Följ de råd som appen säger om prissättning, så har du lättare att bli publicerad.

FÅ UPPDRAG. Ibland, som nu till midsommar, lägger vi ut efterlysningar av bilder. Du får då vårt meddelande under knappen "Tasks". Titta på meddelandet, du ser då på en gång vad vi betalar för bilden vi söker. Observera att vi betalar mer för en unik bild, lite mindre för mer allmänna bilder, där vi kan tänka oss att publicera flera olika bilder.

PENGARNA DIREKT. Har du fått bilder publicerade, får du info om detta i appen. Via appen kan du också visa dina vänner på Facebook att du blivit publicerad i Expressen. Du kan också sköta utbetalningen av arvodet direkt via systemet Paypal.

TÄVLA OM 71 717 KR. Givetvis är alla publicerade bilder med i vår tävling om Månadens läsarbild, som ger 7 171 kronortill vinnaren. Skulle din bild bli Årets Läsarbild, vinner du 71 717 kronor.

Läsarbilder har alltid varit en viktig del av Expressens redaktionella verksamhet.

Vi publicerar dagligen läsarbilder på allt från kungafamiljen till trafikolyckor.

Dessutom har Expressen de populära tävlingarna Månadens- och Årets läsarbild - där vinnaren kammar hem 7 171 respektive 71 717 kronor.

Nu blir det lättare än någonsin att få din läsarbild publicerad i Expressen.

Med hjälp av appen Scoopshot kan du enkelt ladda upp dina bilder i en databas och själv bestämma vad de ska kosta. Automatiska prissättningsråd hjälper dig att komma fram till en lämplig summa så att du har lättare att bli publicerad.

"Jag har sålt fyra bilder"

Nina Norgren i Stockholm är en av dem som redan har testat Scoopshot.

- Det är bra, man kan ju tjäna lite pengar. Jag har sålt fyra bilder.

En annan fördel med Scoop­shot är Expressens möjlighet att efterlysa bilder. Genom appen kan Expressens redaktion efterfråga bilder från en viss händelse. Ett meddelande visar sig då i appen hos de läsarfotografer som finns inom ett givet geografiskt område.

Chans att vinna 71 717 kr

Detta premiärlanserar vi nu genom att i Scoopshot-appen efterlysa din bästa bild från årets midsommarfirande.

- Scoopshot är ett komplement till Expressens läsarbildsverksamhet, som underlättar för de som fotograferar med smartphones, säger Per Kagrell.

Givetvis har vi kvar den populära vägen in för läsarbilder, mms till 71717 eller mejl till 71717@expressen.se .

Och alla läsarbilder, genom Scoopshot eller 71717, har möjlighet att bli Månadens Läsarbild i Expressen.

För att inte tala om årets Läsarbild - då får du 71 717 kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.