Kokainet gjorde Moss rik

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. Kokainskandalen gör Kate Moss rik.
H&M-modellen kan nu tredubblat sin årsinkomst till 160 miljoner kronor.
Kate Moss pryder nu varenda tidningsomslag. Kate Moss trodde att de avslöjande bilderna när hon tar kokain skulle hjälpa hennes karriär. Hon fick rätt. Efter kokainskandalen är Moss hetare än någonsin, uppger Mail on Sunday. Före avslöjandet om hennes narkotikamissbruk hade Moss en årsinkomst på 53 miljoner kronor.

Kontrakten ramlar in

Nu har Mail on Sunday räknat samman alla de erbjudande och nya reklamkontrakt som ramlat in sedan hon lämnade behandlingshemmet Meadows i USA. Och Kate Moss - som fick sparken av H&M - ser ut att tjäna hela 160 miljoner kronor nästa år. Flera av de företag som först uppgavs ha sparkat supermodellen har nu valt att fortsätta arbeta med henne. Och Stella McCartney, som rekommenderade Moss till H&M när det var dags att marknadsföra McCartneys kläder för det svenska företaget, har erbjudit sin vän ett kontrakt värt 13,5 miljoner kronor.

Fyra nya modehus

Calvin Klein, företaget som gjorde Kate Moss världskänd, är beredd att betala två miljoner kronor för att använda Moss tjänster igen. - Kate har bombarderats med erbjudanden de senaste tre veckorna. Hon kommer att skriva på för fyra stora modehus redan före årsskiftet, säger en källa nära Moss i Mail on Sunday.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag