Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix
 Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix

Koenigsegg i Trollhättan: "Såg fram emot att jobba med Saab"

Publicerad
Uppdaterad
Koenigseggs vd, Christian von Koenigsegg, besökte på onsdagen fabriken i Trollhättan för att prata med de anställda om beslutet att dra sig ur Saab-affären.
- Jag tycker att det var positivt att de kom hit, säger Anette Hellgren, fackordförande för Unionen på Saab Automobile till GT.se.
I går kom beskedet att Koenigsegg Group drar sig ur Saab-affären, något som kom som en stor chock för de tusentals anställda. På onsdagen besökte Koenigseggs vd, Christian von Koenigsegg, och delägaren Bård Eker fabriken i Trollhättan för att prata med de anställda om beslutet.

"Vi är ledsna"

- Saab är nu i en mycket kritisk situation och är det någonting vi kan hjälpa till med med den erfarenhet vi byggt upp under det här halvåret så gör vi gärna det. Vi vill bara Saabs bästa. Vi tror på Saab väldigt mycket men de här tidsramarna gjorde att vårt case sprack, säger Christian von Koenigsegg till Ekot.
Bemötandet han fick av de anställda var ändå positivt.
- Vi är alla ledsna över att det inte ser ut att bli någonting men det var ändå uppmuntrande kommentarer. De är glada att vi försökt.

"Såg fram emot att jobba med Saab"

Anette Hellgren, fackordförande för Unionen på Saab Automobile, uppskattade också besöket.
- Jag tycker att det var positivt att de kom hit. Det har ju varit här tidigare och det är viktigt att de fortsätter att visa sig, säger hon till GT.se.
Christian von Koenigsegg är besviken över att affären inte blir av.
- Jag såg verkligen fram emot att jobba med Saab. Men framför allt känner man för alla som jobbar här, säger han till Ekot.
Anette Hellgren ser dock fortfarande positivt på Saabs framtid.
- Beslutet i går kom som en överraskningen men nu känns det bra. Vi ger inte upp utan kommer att fortsätta kämpa tills vi kommer fram till en bra lösning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag