Kock dog av bett från halshuggen kobra

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Här syns bilder från en video som visar hur en halshuggen kobra kan fortsätta "leva" efter att det blivit avhugget.
Foto: Skärmdump från Daily Mirror
Kocken hade precis tillrett ormens kropp på en restaurang i södra Kina, och huvudet skulle bara slängas i soptunnan när olyckan var framme.
Foto: Skärmdump från Daily Mirror

Kocken skulle tillaga en indokinesisk spottkobra. 

Men när han skulle slänga ormens huvud fick han ett dödligt bett – 20 minuter efter att han själv högg av det. 

Giftormen är en delikatess i Kina, och trots att den tappat huvudet 20 minuter tidigare kunde den utdela ett dödande bett, rapporterar Daily Mirror. Kocken hade precis tillrett ormens kropp på en restaurang i södra Kina, och huvudet skulle bara slängas i soptunnan när olyckan var framme.      

Gäster på restaurangen vittnar om att de hörde skrik komma från köket, och sjukvårdare kom till platsen. Men mannen hann dö innan han kunde få det motgift som hade kunnat rädda hans liv. 

– Det är ett väldigt ovanligt fall, men det verkar bara vara en olycka. Han lagade ormen själv och hade otur, sa en av polisens talespersoner efteråt, enligt Daily Mirror. 

Kan överleva en timme 

Ormexperten Yang Hong-Chang, som har studerat kobror i 40 år, säger till Daily Mirror att reptiler kan verka levande i upp till en timme efter att de tappat sin kropp. Alla livsuppehållande funktioner slutar då att fungera, men reflexer kan göra att de fortfarande rör på sig. Han intygar att det är fullt möjligt att huvudet kunnat bita mannen och injicera honom med gift, men menar att ormen ändå varit död.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.