Koalan Bob håller om sin nya vän Sam, som också överlevde bränderna i Australien. Foto: Reuters
Koalan Bob håller om sin nya vän Sam, som också överlevde bränderna i Australien. Foto: Reuters

Koalan Sam har hittat en pojkvän

Publicerad
Uppdaterad
Koalan Sam vann hjärtan världen över när hon räddades från bränderna i Australien. Nu har någon vunnit hennes hjärta. På hemmet där Sam vårdas har hon inlett en romans med Bob - en annan brandskadad koala.
- De lägger hela tiden armarna runt varandra och ger varandra kramar, säger Colleen Wood som har hand om det lurviga kärleksparet till Reuters.
Sam hittades av brandmannen Dave Tree i en nedbrunnen skog utanför Melbourne.
Ett filmklipp som visar hur den skadade koalan får vatten och räddas är en av veckans You Tube-sensationer.
Sam fördes till Southern Ash Wildlife Shelter för att få vård för sina brännskador. På hemmet mötte hon koalan Bob som även han skadats i bränderna som sveper genom sydöstra Australien.

– De har verkligen blivit vänner och det är så vackert att se efter allt som har varit. Det har varit fruktansvärt, säger Colleen Wood till Reuters.

Viktiga för australierna

Dave Tree har varit och hälsat på Sam och är förtjust över att hon har det så bra.
– De har verkligen fattat tycke för varandra eftersom båda är brända och har samma brända lukt, säger han till Reuters.
Enligt honom är de kära koalorna viktiga för australierna just nu.
– Folk har använt det här för att slippa tänka på allt sorgligt som har varit. Det här ger dem lite hopp, säger Dave Tree till Reuters.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag