Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kö till ny bordell – med sexdockor

Finlands första bordell med sexdockor har nu öppnat i Helsingfors.  

En timme med någon av de fyra dockorna i silikon kostar 1 000 kronor. 

– Det här är för singlar och för upptagna män som inte får ha sex hemma, säger bordellens frontfigur Antti Kurhinen till tidningen Ilta-Lehti. 

Det var i torsdags som den nya bordellen med silikondockor öppnade i Helsingfors. 

Där finns fyra olika dockor att välja mellan – till en kostnad av 1000 kronor per timme, rapporterar tidningen Ilta-Lehti.  

Den nya bordellen verkar ha väckt intresse. Inför öppningen köade folk utanför. 

De fyra dockorna – som kallas Jennifer, Candy, Crystal och Nicky – är tillverkade i Kina och Japan. Den dyraste kostade runt 45 000 kronor. 

Kunderna får mer eller mindre göra vad de vill med dockorna, förutom att förstöra den och använda den utan kondom. 

Ägaren är en rysk entreprenör i byggbranschen. Ansiktet utåt för den nya bordellen är dock den före detta Big brother-stjärnan Antti Kurhinen. 

– Hit kan de komma utan att det är otrohet. Sexdockorna kan också vara ett alternativ till sexhandel och prostitution, säger han till Ilta-Lehti.

Antti Kurhinen delar stolt artiklar ”Finlands första sexdocke-bordell” på Twitter. 

https://twitter.com/Sysmik1/status/1060859435839619072

”Vi kommer att erbjuda tjänster med herrdockor”

Framöver ska även herrdockor köpas in. 

– Vi kommer att importera manliga dockor, men när de här tjänsterna erbjuds är oklart. I Ryssland har man en mer konservativ syn på sex så ägarna förstod inte att man också borde betjäna till exempel kvinnor och sexuella minoriteter. Jag har fått mycket respons där man påpekat bristen och jag har fört responsen vidare till ägarna. Det vore fel att inte tillgodose allas behov, säger Antti Kurhinen till tidningen Hufvudstadsbladet, som också rapporterar om den nya bordellen. 

Danskarna var först ut 

Bordellen i Helsingfors är faktiskt inte den första i sitt slag i Norden. Tidigare i år öppnade en bordell med sexdockor i Danmark. 

Tommi Paalanen på Sexpo – en finländsk motsvarighet till RFSU – säger till Hufvudstadsbladet att han inte tycker att verksamheten är moraliskt förkastlig efterdom det handlar om dockor och inte levande människor.