Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knuffade sin fru från balkong – får fängelse

Den 27-åriga kvinnan föll handlöst ner från en balkong på sjätte våningen i Södertälje.

Knuffad av maken, anser Högsta domstolen som river upp hovrättens utslag, uppger SVT.

Straffet blir 14 års fängelse.

Enligt Sveriges Television är det första gången som HD prövar ett balkongfall, då någon fallit, alternativt knuffats, ner.

Högsta domstolen menar att det är fastslaget att maken knuffade ner sin hustru. I hovrätten frikändes han.

Nu blir domen 14 års fängelse för försök till mord.

Mannen fälldes även i tingsrätten.

Släpade och kastade

Det var en natt i februari 2013 som den då 27-åriga föll ner från sin egen balkong på sjätte våningen. Hon drabbades av skador som betecknades som livshotande. Men hon överlevde.

Successivt fick hon tillbaka minnet. Under rättegångarna har kvinnan hävdat att det var maken som släpade henne till balkongen – och kastade ner henne på marken. Han har å sin sida hela tiden förnekat brott.

Tingsrätten gick på kvinnans linje och mannen dömdes för försök till mord. Straffet: nio års fängelse samt ett skadestånd på närmare 200 000 kronor till kvinnan.

Men han överklagade. Hovrätten menade att bevisningen inte räckte för fällande dom, utan frikände mannen helt. Men fallet tog ytterligare en ny vändning när man beviljades prövningstillstånd och en ny rättegång i Högsta domstolen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.