En man i 25-årsåldern blev knivskuren i ansiktet när han utsattes för ett rånförsök på Åre torg.

En man i 25-årsåldern blev knivskuren i ansiktet när han utsattes för ett rånförsök på Åre torg.

Man knivskuren i ansiktet vid rånförsök

Publicerad

En man knivskars djupt i ansiktet vid ett rånförsök på onsdagsnatten.

Sen flydde den okände gärningsmannen från platsen.

– Man såg nog lite ben där inne, så det var ganska djupt, säger polisens vakthavande befäl Mikael Abrahamsson om såret.

En man i 25-årsåldern blev under natten till torsdagen knivskuren i ansiktet när han utsattes för ett rånförsök på Åre torg. Gärningsmannen försvann från platsen efter knivattacken.

Därefter dröjde det ett tag innan polis och ambulans larmades – den knivskurne försökte själv stoppa den kraftiga blödningen.

– Han hade försökt stoppa blodflödet själv, men sen insåg han själv att det var värre än han först trodde. Det var väl ingen fara för livet om man säger så, men det var ett fyra till fem centimeter långt snitt vid käkbenet, säger Mikael Abrahamsson, vakthavande befäl på Jämtlandspolisen.

"Man såg lite ben"

Men såret var inte bara långt:

– Man såg nog lite ben där inne, så det var ganska djupt, säger han vidare.

När ambulans väl kallades till platsen togs den skadade till sjukhuset i Östersund.

Nu pågår jakten på gärningsmannen.

– Vi har inte identifierat någon gärningsman. Personen fick inget med sig vid rånförsöket, säger Abrahamsson.

Polisen vill inte gå ut med något signalement.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag