Två elever knivskurna på skola – 15-åring gripen

Polisen har spärrat av ett område inne på Engelska skolan i Tyresö.
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Två 15-åriga elever har skadats med ett stickvapen och en jämnårig elev har gripits efter ett bråk på Engelska skolan i Tyresö.

Händelsen utreds som mordförsök.

– Vi tror att händelsen kan kopplas till något som har hänt mellan dessa elever under jullovet, säger skolans presschef Jonathan Howell.

Larmet inkom klockan 10.41 på onsdagen från Engelska skolan i Tyresö, söder om Stockholm. Polisen är på plats och ett område inomhus på skolan är avspärrat.

– Vi har spärrat av en plats där vi tror att ett bråk startade, säger Towe Hägg.

Polisen samarbetar med skolans personal för att få klarhet i händelsen. Två 15-åriga manliga elever ska ha skadats med ett stickvapen. Enligt uppgift till Aftonbladet handlar det om en kniv. 

Misstänkt mordförsök på Engelska skolan Tyresö

Alla inblandade är elever på skolan, bekräftar polisen. En jämnårig manlig elev misstänks för brottet och en förundersökning om mordförsök har inletts. 

De skadade yngre männen har förts till sjukhus, enligt polisen. Skadeläget är okänt i nuläget. 

– De undersöktes av skolans personal innan de åkte till sjukhus, säger Towe Hägg.

”Situationen är under kontroll, både elever samt personal är säkra”, skriver skolan på sin Facebooksida.

https://www.facebook.com/engelskaskolan.tyreso.se/posts/1960204560699374?__xts__[0]=68.ARC7L4SFj1ska5lxdDv8qfLBiL2noz9CpSHLsKV2_yY3s0ZY-G7PJsFqbCFnD6-qXjnltKSOYAl54Q7YvtEjMQjUqPuDByctDO-NnQyAwlYPAKNw7laZ_NL3EjpO60IylWitW4D4qWvxAUraqdbtpLIJyxEX-R-bhTcFH6NJWWP_7JIMyWOvyX_8xvyERln-OQtJgpinKEVQrhmEfXiWq0xBzk4-bjmyV-NIy4GHXi50HLYgr1IFLPQ_GhcqTQ8APM28kX9ygdYsxIeqHYLX5xEN1JTZt_wccITe1qG1R52SJw1AUAQrpkXBd7v_0_zp9AXYfVlPfAIWRe9nAIyVlQ&__tn__=-R

I en kommentar på Facebook skriver skolan att elevhälsoteamet kommer att vara på plats på skolan hela dagen, med kurator och skolsköterskor samt elevhälsosamordnare, för att erbjuda elever stöd efter händelsen.

Kopplas till händelse under jullovet

Engelska skolans presschef Jonathan Howell berättar att de kontaktade polisen och föräldrarna till de inblandade direkt. De skadade eleverna ska må okej efter omständigheterna.

– Vi samarbetar fullt ut med polisen och har därför skickat hem alla elever för dagen för att de ska kunna jobba på platsen, säger Jonathan Howell.

Skolan ser mycket allvarligt på det inträffade och har sedan tidigare hög säkerhet och nolltolerans mot vapen, enligt Howell. 

– Vi ska låta polisen utreda händelsen men vi tror att händelsen kan kopplas till något som har hänt mellan dessa elever under jullovet.


Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717 

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.