Den 21-årige badvakten (till vänster) har åtalats misstänkt för att ha överfallit tolv kvinnor. Åtta av dem ska han ha skurit med kniv sedan de avvisat hans inviter på krogarna CH och Heartbreak hotel i Gävle.
Den 21-årige badvakten (till vänster) har åtalats misstänkt för att ha överfallit tolv kvinnor. Åtta av dem ska han ha skurit med kniv sedan de avvisat hans inviter på krogarna CH och Heartbreak hotel i Gävle.

Knivskar dem som nobbat honom

Publicerad
Uppdaterad
Den 21-årige badvakten stötte på alla tjejer han mötte på krogen.
När han fick nobben misstänks han ha förvandlats till "krogskäraren" och snittat sina offer på dansgolvet.
- Han tycker att alla tjejer som inte vill är horor och slynor, säger en kamrat.
Den 21-årige mannen kom till Sverige för några år sedan. Så småningom hamnade han i Gävle där han bland annat studerat och arbetat som badvakt. Mannen blev snabbt ett känt ansikte på stadens krogar. - Han verkar ha ett nästan sjukligt behov av att träffa tjejer, säger en kvinnlig bekant i förhör. En manlig vän säger: - Han var inte intresserad av något längre förhållande utan ville endast ha sexuella kontakter. Han stötte på i princip alla tjejer på krogen. Fick han nobben sa han "jävla slyna" och fortsatte ragga på någon annan tjej.

"Han ville dansa"

12 mars i år slog "krogskäraren" till för första gången. En 26-årig tjej snittades på krogen CH:s dansgolv. - Han ville dansa med mig, men jag visade inget intresse för honom, säger hon i förhör. Sedan kände 26-åringen hur det brände till i hennes vänstra överarm. En kort stund senare upptäckte hon att det rann blod.

Avvisades - då skar han

Därefter följde en våg av liknande snittningar på krogarna CH och Heartbreak. Mönstret var i stort sett alltid detsamma: en man hade uppvaktat en kvinna mycket närgående och sedan avvisats. - Jag sa till killen på skarpen att han fick dansa någon annanstans. När jag kom ut i friska luften kände jag att det sved på vänster handled. Det var ett 15 centimeter långt sår från handleden och vidare uppåt armen, säger en tjej i förhör.

Nedlåtande

Vänner och bekanta till badvakten berättar att han har en förnedrande syn på kvinnor - eller "horor" som de brukade kallas. 15 september greps 21-åringen. Han misstänks då ha hunnit snitta åtta unga tjejer på krogen - åtta misshandelsfall som han nu åtalats för. Dessutom åtalas han för att ha våldtagit en tjej på en privat fest, samt för att ha ofredat en annan kvinna sexuellt i en lägenhet.

"Det är hemskt"

Själv förnekar badvakten brott. - Det är hemskt att tjejer blivit skurna på krogen. Jag kan inte förstå hur någon kan göra så, säger han. Åklagaren har begärt att han ska utvisas från Sverige vid en fällande dom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag