Knivmördaren rymde – ingen fick springa efter

Chocken efter mordet på Joakim i Rissne
Efter brottet gick polisen ut med en bild på den misstänkte mördaren.
Foto: Polisen
Bild på den misstänkte mördaren.
Foto: Polisen
Den bankomat där Joakim Forsberg, 45
Foto: Katrin Krantz

Den man som misstänks för mordet på 45-åriga Joakim Forsberg hade en hög återfallsrisk.

Trots det fick han gå ut på promenad med två väktare – där han kunde fly, rapporterar Aftonbladet

– Det var bara att springa i väg, säger en uppgiftslämnare till tidningen

För en vecka sedan Joakim Forsberg, 45, var ute med sin flickvän Faouzia Rachdi för att fira hennes födelsedag i Rissne. Efter en timme skulle Joakim gå för att hämta mer pengar från en bankomat – men kom aldrig tillbaka. 

Istället hittade Faouzia honom på svårt skadad på gatan med flera poliser och ambulanspersonal runt honom. Hans liv gick inte att rädda.

Under onsdagen kunde polisen gripa en person misstänkt för mordet på Joakim. Och enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om en 19-åring som rymt från Helix rättspsykiatri i Huddinge. 

19-åringen satt dömd till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning efter mordet på 17-årige Mahmoud Alizade på Enskede gårds gymnasium i december 2017. Enligt Aftonbladet bedömdes hans återfallsrisk vara hög.

Sprang i väg från skötarna

Det var den 14 december som 19-åringen rymde från Huddinge sjukhus och sprang i väg från sina skötare. 

– Läkare gör bedömningen om det här är en person som är lämplig att ta utanför murarna, tillsammans med skötare. I det här fallet var det två skötare och två patienter som var ute samtidigt, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

– När de kom till någonstans kring Huddinge sjukhus hade han bara kutat. Och eftersom de var två skötare på två patienter så fick inte en springa efter. Det måste vara två skötare med patienten som blev kvar, säger. 

Man mördad vid bankomat i Rissne

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.