Höggs blodig. Maria-Therese Åslund sambo med allsvenska fotbollsstjärnan Benny Guldfot Mattsson fick rumpan uppskuren av krogsadisten. Polisen är i dag utan spår efter galningen och vänder sig nu till allmänheten för tips.
Höggs blodig. Maria-Therese Åslund sambo med allsvenska fotbollsstjärnan Benny Guldfot Mattsson fick rumpan uppskuren av krogsadisten. Polisen är i dag utan spår efter galningen och vänder sig nu till allmänheten för tips.

Knivman skär lättklädda kvinnor på krog

Publicerad
Uppdaterad
GÄVLE. Fyra unga kvinnor - alla klädda i lårkort kjol eller minishorts - har attackerats av krogsadisten på diskoteket Sun City i Gävle.
Maria-Therese Åslund, 20, höggs blodig - mitt på dansgolvet.
- Galningen förstörde min rumpa, men ska inte få krossa mitt liv, säger hon.
Polisen jagade i natt gärningsmannen - som går under beteckningen krogsadisten. Maria-Therese Åslund - sambo med allsvenska fotbollsstjärnan Benny "Guldfot" Mattsson, 27, i Gefle IF attackerades natten mot den 27 augusti. Platsen: sommardiskoteket Sun City - mitt i centrala Gävle vid ettiden på natten. - Det var knökfullt med folk och jag och min väninna stod och dansade när det plötsligt brände till i låret, säger hon till Expressen. - Jag förstod direkt att jag skadats på något sätt. Såret. Efter knivattacken fick Maria-Therese Åslund sys ihop med 36 stygn.

Blev kladdig av blod

Hon rusade från dansgolvet - och kände hur det pulserade från skadan i låret och hur hon blev kladdig av blod i handen. En besökare hjälpte henne upp till ett kontor.

25 centimeter långt snitt

Knivsnittet var drygt 25 centimeter - och löpte från låret och upp i rumpan. Det syddes senare på natten med 36 stygn. - Såret såg ut, som en uppskuren fläskkorv, säger pojkvännen Benny Mattsson. Vapnet kan ha varit en mattkniv. Två veckor innan överfallet mot Maria-Therese Åslund attackerades Anette Persson, 18, från Ockelbo. Också hon på dansgolvet på diskotek Sun City. - Det är det värsta jag varit med om och blodet forsade från låret och rumpan. I går fick polisen i Gävleborg dessutom in ytterligare två anmälningar från unga kvinnor som attackerats blodiga på diskoteket i sommar. Tillvägagångssättet är detsamma i samtliga fyra fall.

Svåra smärtor

Maria-Therese Åslund, som flyttade från Sundsvall till Gävle två dagar före attacken, har fortfarande svåra smärtor och får mycket smärtstillande. Hon har svårt att sitta och haltar när hon går.

Kan slå till igen

Polisen i Gävleborg fruktar att sadisten kommer att slå till igen. - Vi vet inte vem personen är. Om det är en man eller kvinna - eller vad det finns för motiv. Vi måste få in fler vittnesuppgifter, vädjar Anders Sjödin, chef för utredningsroteln.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag