Knivbeväpnad man ska ha setts vid skola

Publicerad

En knivbeväpnad och maskerad man sågs utanför en skola i Järfälla under onsdagseftermiddagen.

Under en och en halv timme tvingades elever och lärare sitta inlåsta i skolan.

– Skolan valde att hålla eleverna inomhus innan de visste vad det var som hade hänt, de har en intern larmlista och har även meddelat en närliggande skola om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

På onsdagseftermiddagen larmades polisen till en skola i Järfälla norr om Stockholm efter att en man med någon form av mask för ansiktet och en kniv synts till utanför skolan.

– Vi fick uppgifter om att någon har sett en man med kniv utanför skola, vi har flera patruller på plats, dels för att prata med personal och elever och dels för att spana i området, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Elever hölls inne

I ett mejl skriver skolledningen i Järfälla att man därför inte lät elever och personal att lämna byggnaden innan man har fått klartecken om att det är säkert.

– Vi har blivit ombedda att inte prata med media. Det rapporterades att det var en man i området med kniv, men vi har inte sett någon, säger en person som jobbar på skolan.

Under cirka en och en halv timme tvingades elever och personal hållas kvar i skolan.

– Skolan valde att hålla eleverna inomhus innan de visste vad det var som hade hänt, de har en intern larmlista och har även meddelat en närliggande skola om vad som har hänt, säger Eva Nilsson.

Ingen misstänkt

Enligt henne var det en kompis till den som anmälde händelsen som gått förbi och sett en man med en kniv - något som sedan flera personer på skolan sedan också ska ha sett. Man har dock inte några signalement.

– Ingen har blivit hotad, det är ett vittne som har sett detta, säger Eva Nilsson.

Vid 15.45 kunde elever och personal lämna skolan. Den knivbeväpnade mannen har inte återfunnits och ingen person är hittills misstänkt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag