Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barnfamiljens skräck: Vaknade av knivman

En man bröt sig tidigt i morse in i ett radhus i Örby i Älvsjö. Enligt uppgifter till Expressen ska mannen ha varit beväpnad med en kniv och det fanns barn i bostaden.
Här inträffade händelsen.
Foto: Google maps

En knivbeväpnad man krossade fönster i flera bostäder och bröt sig in i ett radhus i Älvsjö.

Polisen stormade radhuset och mannen greps på övervåningen hemma hos en barnfamilj.

Mamman i en av bostäderna berättar att de vaknade av att altandörren krossades.

– Det var tumultartat, speciellt för min tioåriga dotter, säger hon.

04.37 larmades polisen till Örby i Älvsjö i södra Stockholm. En man hade då krossat flera rutor och tagit sig in hos en familj i ett radhus.

– Den här personen tog sig in i bostaden och de som bodde där larmade polisen, säger Anders Bryngelsson presstalesperson på polisen.

Enligt uppgifter till polisen är det flera hus i området som har fått fönster krossade. Enligt uppgifter till Expressen är det fyra hus som fått sina fönster krossade.

– Det är flera personer som har hört av sig, rutor har krossats på annan adress, säger Bryngelsson.

Mammans ord

Expressen har pratat med familjen i en av bostäderna. Mamman berättar att de vaknade av att altandörren, på entréplan, slogs sönder.

– Vi sprang upp och jag tog brandsläckaren och tänkte att jag kunde spruta ner honom. Vi försökte se vem det var men då sprang han därifrån, berättar hon.

– Jag såg inget men jag hörde att han skrek och brölade när han sprang därifrån.

Hon berättar att mannen aldrig var inne i bostaden, men att händelsen var mycket obehaglig.

– Speciellt för min tioåriga dotter som vaknade av att rutan kraschades precis utanför hennes sovrum, det var tumultartat, säger hon.

Mamman berättar att polisen sagt att mannen var mycket aggressiv och våldsam och att han fördes i väg med både hand- och fotfängsel.

Uppgift: Mannen var beväpnad

Enligt uppgifter till Expressen krossar mannen fönster i fyra hus, i det fjärde tar han sig också in i. Då är polisen redan på väg och de stormar bostaden när mannen befinner sig på övervåningen, där familjens barn också är. 

Han, enligt uppgift, mycket våldsam vid gripandet, han sparkar på polisen och vrålar ”Allahu Akbar” samtidigt som han blir pepparsprejad.

Polisen kan inte bekräfta uppgifterna.

– Det är inget som jag kan kommentera för tillfället, men ingen av målsägande ska ha skadats fysiskt, säger Bryngelsson.

Mannen är frihetsberövad av polisen och en anmälan om grovt hemfridsbrott, våld mot tjänsteman samt skadegörelse har upprättats.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning
Brott i Sverige 

Se också:

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.