Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knivbeväpnad man gripen på skola i Umeå

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: Google maps

En knivbeväpnad man har gripits på en Prolympia-skolan i Umeå.

Han är nu misstänkt för grovt brott mot knivlagen och förberedelse till grov misshandel.

I samband med händelsen låstes skoleleverna in i sina klassrum.

Det var vid 08.30-tiden på fredagsmorgonen som polisen fick in samtal om att en vuxen man obehörigt befunnit sig i skolans lokaler.

– Han var märklig, men inte aggressiv, hård i tonen och hade ett bestämt mål. Han sökte en anhörig, men han var på fel ställe, säger rektor Rasmus Wengberg till SVT Nyheter Västerbotten.

Polisen grep mannen och upptäckte då att han var beväpnad med en kniv. Enligt Rasmus Wengberg var det inget som syntes utåt.

– Nej jag visste inte om att han var beväpnad, men jag har ju sett brottsrubriceringen och det känns ju så klart läskigt, säger han till SVT.

Polisen skriver på sin hemsida att brottet riktade sig mot en anhörig och inte mot en elev på skolan.

”Polis har hållit förhör, pratat med elever och anställda på skolan. Patrull vill också rikta ett stort beröm till skolan som tidig tog kontakt med polisen med fokus på barnens och de anställdas säkerhet”, skriver polisen på sin hemsida.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.