Fyra uppges döda i knivattack i Paris

Anställd attackerade kollegor i polishögkvarteret.
Fyra personer har dödats i Paris i en knivattack.
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Knivattacken skedde mot Parispolisens högkvarter, rapporterar Sky News.
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Stort pådrag på platsen.
Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En kvinnlig och tre manliga poliser har mördats under en knivattack mot Parispolisens högkvarter, rapporterar Sky News

En annan polis på plats kunde senare gripa in – och skjuta gärningsmannen till döds. 

Gärningsmannen tros ha tillhört polispersonalen.  

– Folk sprang överallt. Det hördes gråt överallt, säger vittnet Emery Siamandi, som befann sig i byggnaden, till nyhetsbyrån AFP

Frankrikes president Emmanuel Macron är på plats vid högkvarteret. 

Händelsen inträffade under torsdagseftermiddagen vid 13-tiden i Parispolisens högkvarter vid Centralstationen, mitt emot den eldhärjade Notre Dame-katedralen. 

En man ska då ha kommit in på högkvarterets innergård, tagit sig in i byggnaden och ha gått till knivattack mot flera poliser som befann sig vid poliskontoret i Paris. Han ska ha varit beväpnad med en keramisk kniv som inte upptäcktes av metalldetektorerna man passerar på väg in byggnaden, skriver Le Figaro. 

Fyra poliser har bekräftats mördade

Fyra poliser, en kvinna och tre män, har dött i attacken, rapporterar franska medier. Ytterligare en kvinnlig anställd skadades. De fyra dödsfallen har bekräftats av franska polisförbundet. 

Ytterligare poliser befann sig på platsen och kunde gripa in och skjuta gärningsmannen, som dog av sina skador. 

– Jag hörde ett skott, jag förstod att det var inifrån. Ögonblick senare såg jag poliser gråta. De var i panik, säger Emery Siamandi. en översättare som befann sig i högkvarteret, till AFP

Loic Travers, Parisordförande för franska polisförbundet, uppger för nyhetsbyrån AP att gärningsmannen verkar ha påbörjat knivattacken inne på ett kontor för att sedan fortsätta på andra håll i byggnaden. 

Utredare misstänker att motsättning på arbetsplatsen ligger bakom

Gärningsmannen var enligt flera franska medier en 45-årig anställd som arbetat på myndigheten med administrativa uppgifter sen 2003.

”Regeringen måste snart ta det här på allvar”.

Enligt AFP misstänker utredare att en motsättning på arbetsplatsen ligger bakom attacken, men det finns ännu inga detaljer. 

– Fick han en knäpp, eller finns det en annan orsak? Det är fortfarande för tidigt att säga, säger Loic Travers till BFMTV. 

Under dådet ska ett nödmeddelande ha gått ut till domstolen intill via högtalare om att polishögkvarteret var under attack. 

https://twitter.com/timboutry/status/1179730046623322113

Stora avspärrningar i Paris på platsen

Efter attacken spärrades delar av centrala Paris av – och president Emmanuel Macron, inrikesminister Christophe Castaner och premiärminister Edouard Philippe besökte polishögkvarteret under torsdagseftermiddagen för att visa solidaritet med de anställda. 

Parispolisen har de senaste åren haft en hög beredskap för attacker efter att ha blivit måltavla för islamistiska terrorister. Men knivdådet utreds inte som misstänkt terror utan som mord. 

Attacken kommer efter att tiotusentals poliser demonstrerade för bättre arbetsvillkor under en protestmarsch i Paris under onsdagen.  

Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.