Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poliser attackerade av knivman – stor insats

Knivman attackerade poliser – har barrikaderat sig
Gärningsmannen barrikaderade sig i bostaden och polisen har spärrat av platsen samt försäkrat sig om att ingen utomstående riskerar att komma till skada.Foto: Nerikes Allehanda
En knivbeväpnad man har attackerat poliser i Grythyttan.Foto: Google Maps

En man som skulle bli hämtad av polisen i Grythyttan attackerade plötsligt patrullen med kniv.

Därefter har han barrikaderat sig i sin bostad. Enligt Nerikes Allehanda har förhandlare kallats in.

Efter att polispersonal forcerat dörren till mannens bostad kunde han gripas. 

Händelsen inträffade i Grythyttan i Örebro län strax före halv nio på onsdagsmorgonen. 

När polispatrullen anlände till adressen blev de attackerade av mannen som skulle hämtas in. Han var då beväpnad med kniv.

– De blev utsatta för ett utfall. De fick i det läget backa, säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisen i region Bergslagen, i Expressen TV.

Gärningsmannen barrikaderade sig i bostaden och polisen fick spärra av platsen samt försäkra sig om att ingen utomstående riskerade att komma till skada.

Förhandlare kallades till platsen, rapporterar Nerikes Allehanda.

Polisen: ”Ett flerfamiljshus”

– Nu gäller det att få ytterligare förstärkning till platsen. Vi har tömt huset på boende, även om de flesta är på jobbet. Det är ett flerfamiljshus det här. De adekvata styrkor vi använder oss av i sådana här situationer är nu på plats. Vår ambition är att få ut den här mannen med så lite skada som möjligt, sade polisens presstalesperson Stefan Wickberg tidigare under onsdagen. 

Varför skulle han hämtas till förhör?

– Det är en pågående utredning, så jag har ingen information om det. Men det är en person som är känd av oss sedan tidigare.

Vid 16.00 meddelar polisen på sin hemsida att de efter att ha forcerat dörren till mannens lägenhet kunde gripa honom under odramatiska former. 

Händelsen är rubricerad som försök till grovt våld mot tjänsteman. Vid 18-tiden anhölls mannen av åklagare. 

Ingen polis ska ha skadats i samband med händelsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.