Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knarklabb avslöjat – svensk gömde sig i taket

Bilder från polisens tillslag.
Foto: Nederländsk polis / Nederländsk polis

Ett labb för tillverkning av metamfetamin har avslöjats i Nederländerna.

Bland de gripna finns två colombianer och en svensk – som försökte gömma sig i taket.

En armerad polisbil användes för att forcera grindarna till labbområdet.

Labbet låg i en lagerlokal utanför staden Arnhem i centrala Nederländerna. Polisen hade fått ett tips och beslutade sig för att göra ett tillslag tidigt på torsdagsmorgonen.

En bepansrad polisbil forcerade porten och inne i lagerlokalen hittade de stora mängder metamfetamin. På marken låg tunnor med avfall och ingredienser för att tillverka den starka drogen, skriver NL Times.

Professionell tillverkning

Avancerade system för att tillverka knarket och göra sig av med restprodukter fanns på platsen, vilket gjort att polisen bedömer tillverkningen som ”professionell”.

Tre personer greps vid tillslaget. En 27-årig och en 34-årig colombian – en svensk man greps också. Han försökte gömma sig i taket, men de holländska polisstyrkorna kunde hitta honom.

Polisen skriver på sin hemsida att de inte utesluter fler gripanden i ärenden, och att de ska genomföra tekniska undersökningar på platsen.

Metamfetamin är en högpotent, centralstimulerande drog som är starkt beroendeframkallande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.