Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klubben sörjer de tre unga männens död

Aziz Kazemian, 19, sörjer sina döda vänner.

Foto: Privat
Kai Jonsson är ordförande i Sorsele IF där de tre männen spelade fotboll. Foto: Privat

Tre tre männen som dog i olyckan spelade fotboll i Sorsele IF. De sörjs nu av klubben. Bilden är från ett tidigare reportage om klubben.

Foto: Nils Petter Nilsson

Olyckan skedde norr om Lycksele.

Foto: Expressen TV

De tre unga männen spelade fotboll i den lokala klubben.

Nu sörjer Sorsele IF sina döda medlemmar efter den tragiska bilolyckan.

– De var väldigt trevliga. Öppna, glada, positiva pojkar som såg med tillförsikt på framtiden, säger Kai Jonsson, ordförande i Sorsele IF.

Det råder en dämpad stämning i det norrländska samhället Sorsele efter att tre av ortens unga män i söndags omkom i den tragiska bilolyckan utanför Lycksele.

På skolan har man ställt upp ett minnesbord med fotografier av de avlidna och en bok där människor kan uttrycka sin sorg, samtidigt finns kommunens krisgrupp tillgänglig inne på ungdomsgården för de som vill tala om olyckan.

– Vi är ju ett litet samhälle så det påverkar på alla plan. Alla vet och känner till dem, det lamslår lite grann och berör på många fronter, säger Kai Jonsson.

Han är ordförande för fotbollsklubben Sorsele IF där alla de tre avlidna männen spelade. Två av dem var med i A-laget och en av dem satt även med i klubbstyrelsen, medan den tredje tillhörde ett av ungdomslagen. Klubben sörjer nu sina medlemmar djupt.

Kai Jonsson är ordförande i Sorsele IF där de tre männen spelade fotboll.

– De har varit med här i fyra fem år minst. Veckan som kommer kommer vi samla ihop alla killar till samtal och prata om det som hänt, säger Kai Jonsson.

"Väldigt fina pojkar"

Han kände de tre unga männen väl och beskriver dem som glada och positiva ungdomar:

– De var väldigt trevliga. Öppna, glada, positiva pojkar som såg med tillförsikt på framtiden. De hade fått jobb och börjat rota sig här, väldigt fina pojkar.

Kai Jonsson fortsätter:

– Man har svårt för att hitta ord för hur man känner, man har som liksom en klump i bröstet.

Aziz Kazemian, 19, var mycket nära vän med de tre avlidna männen. Han har tidigare berättat hur de besökte honom i Lycksele helgen innan bilolyckan, och att han sa hejdå till dem bara en timme innan de kraschade in i en annan bil på E12 i höjd med Betseledammen.

Tre tre männen som dog i olyckan spelade fotboll i Sorsele IF. De sörjs nu av klubben. Bilden är från ett tidigare reportage om klubben. Foto: Nils Petter Nilsson

 

LÄS MER: Aziz, 19, om sorgen efter döda vännerna

 

När Expressen talar med honom på nytt under tisdagen djupt skakad av sina vänners död och befinner sig tillsammans med familjen till två av de omkomna kompisarna.

– Jag mår inte särskilt bra och alla gråter här, säger han.