Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Då slutar nya bensinbilar att säljas i EU: ”Viktigt”

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) säger till TT att beslutet är en ”viktig signal”.
Foto: VIRGINIA MAYO / AP TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.
Foto: Mattias Rabe / Expressen Lifestyle

Inga nya bensin- och dieselbilar ska få säljas i EU från 2035. 

Uppgörelsen har nu bekräftats i en omröstning i Bryssel.

– En viktig signal, säger energi- och näringsminister Ebba Busch (KD).

EU-ländernas energiministrar tog det formella beslutet med stor majoritet strax före klockan 13.

23 länder sade ja medan Rumänien och Bulgarien avstod och endast Italien och Polen sade nej.

Omröstningen hölls sedan EU-kommissionen och Tyskland i lördags hittat en lösning för att få Tyskland att sluta blockera den uppgörelse som egentligen gjordes redan i höstas.

Tyskland ville ha tydligt uttalat att kravet på nollutsläpp från bilarna inte ska hindra framtida användning av e-bränslen, vilket kommissionen nu lovar ta tag i.

Ebba Busch är nöjd.

– Det är ett viktigt steg, en viktig signal. Den gröna omställningen är verkligen här för att stanna, säger hon på väg in till mötet i Bryssel.

Svensk insats?

Som ordförandeland i EU:s ministerråd hade Sverige tänkt genomföra den formella omröstningen redan för flera veckor sedan, efter att EU-parlamentet gjort sitt i februari.

Sverige togs dock på sängen av det plötsliga tyska motståndet och har tvingats vänta på en lösning i diskussioner mellan Bryssel och Berlin.

Busch tycker ändå att Sverige har bidragit.

– Det svenska ordförandeskapet har verkligen visat att vi klarar av att låsa ut svåra lösningar.

Vad har Sverige gjort? Var det inte kommissionen och Tyskland som löste det här på egen hand?

– Nej, vi har absolut bistått i detta och ser fram emot att kunna gå i mål med det i dag, säger Ebba Busch.

Ja och nej

Parallellt röstade energiministrarna också ja till en rad andra tunga klimatuppgörelser som gjordes mellan EU-länderna och EU-parlamentet i höstas.

Där ingår bland annat nya regler för utsläppen för skogs- och markanvändning – förkortat LULUCF i klimatsammanhang. Regeringen välkomnade uppgörelsen i höstas, men meddelade i förra veckan att man inte tänker rösta ja. Dåligt för Sverige, men bra för EU, blir det någon tvetydiga svenska linjen.

– Att vi har en hel del frågetecken kring den negativa påverkan som det riskerar att ha för det svenska jordbruket gör att Sverige som medlemsland lägger ned sin röst – men för EU som helhet så ser vi att det här är rätt steg som en del i det stora klimatpaketet, säger Ebba Busch.

El och kärnkraft

Svenska EU-parlamentsledamoten Heléne Fritzon (S) är kritisk.

”Regeringen går inte att lita på. Under hösten kunde vi läsa ett glatt pressmeddelande där regeringen stöttar EU:s överenskommelse för att öka koldioxidinlagring i skog och mark. Men nu meddelar de att de kommer att avstå från att rösta”, skriver Fritzon i ett uttalande där hon är ”försiktigt positivt” till LULUCF-uppgörelsen.

”Det ursprungliga förslaget som presenterades hade varit ett hårt slag mot svenskt skogsbruk. Men nu har förslaget genomarbetats och är mer balanserat. Vi behöver jobba aktivt med kolsänkor, men det får inte slå mot våra hållbara skogar vi brukat i generationer”, anser Fritzon.

Under dagens energiministermöte väntar även tunga diskussioner om framtida elmarknad, inklusive den känsliga frågan om vätgas som tillverkats av kärnkraft ska kunna ses som förnybar.

Dessutom äter ministrarna lunch med Ukrainas energiminister Herman Halusjtjenko.

Guterres: ”Mänskligheten är ute på tunn is”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.