Klöste man i ansiktet i gemensam tvättstuga

Publicerad

Tvättstugebråket i Överkalix slutade med polisutryckning och två anmälningar.

Orsaken: Bråk om tvättider.

– Det handlade om vem som hade tvättiden. På den nivån var det, säger Peter Edin, förundersökningsledare vid polisen i Norrbotten.

Det var omkring klockan 16.25 som polis kallades till platsen.

En kvinna skulle enligt det första larmet ha hotat en man i den gemensamma tvättstugan i Överkalix och dessutom rivit honom i ansiktet.

Anmäld för misshandel

En polispatrull ryckte ut på ärendet.

När de kom fram till platsen hade känslorna svalnat något, och skadorna var mindre allvarliga än polisen först bedömt.

– Det handlar om två grannar som har blivit arga på varandra i tvättstugan. En man har nypt en kvinna i axeln och knuffat henne. Då blev hon arg och uttalade någon form av hot, säger Peter Edin, förundersökningsledare.

Två anmälningar

Resultatet av polisinsatsen blev att kvinnan rapporterades för ett olaga hot, medan mannen är anmäld för misshandel.

– I och med att smärta har uppstått, rubricerar vi det så. Men ingen är frihetsberövad, säger Peter Edin.

"Låg nivå"

Bråket rörde en tvist om vem av de båda grannarna som egentligen hade rätt att använda den gemensamma tvättstugan på tisdagseftermiddagen.

– Det handlade om vem som hade tvättiden. På den nivån var det, säger Peter Edin, förundersökningsledare vid polisen i Norrbotten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag