Klockrent klädd för kusinbröllop

GÄVLE. Här hurrar kronprinsessparet för de nygifta.

Prins Daniel brast ut i ett fyrfaldigt leve när hans kusin Andreas Westling gifte sig med sin Amanda i går.

- Det var en jättefin vigsel, säger Victoria till Expressen.

Höstgula lönnar ramade in de vackra omgivningarna när bröllopsgästerna anlände till Heliga Trefaldighetskyrkan i centrala Gävle i går eftermiddag.

Sist att infinna sig var kronprinsessparet, som körde själva till kyrkan. De hade dock lämnat lillprinsessan Estelle hemma.

Daniel och Victoria hälsades välkomna av nyfikna Gävlebor innan de skyndade in genom kyrkporten. Kronprinsessan var klädd i en havsgrön långklänning med benvit kortärmad jacka och håret i en klassisk hästsvans, prins Daniel i mörk kostym.

Självklara gäster

Kronprinsessparet var självklara gäster när Andreas Westling, son till Daniels farbror Nils Westling, gifte sig med sin fästmö Amanda Tegnér.

Bruden och brudgummen bor i Stockholm och umgås ofta med Daniel och Victoria. För fyra veckor sedan var alla samlade på Haga slott tillsammans med respektive familjer för en stor gemensam släktdag inför bröllopet.

Inne i kyrkan skred brudparet fram till altaret till tonerna av Bette Midlers sång "The Rose".

Kastade risgryn

Senare framförde en solist sångerna "Make you feel my love" av Adele och "Av längtan till dig" av Åsa Jinder och Cajsa Stina Åkerström.

När vigseln var över ställde gästerna upp sig på två led ute på kyrkbacken för att kasta risgryn på de nygifta.

Samtidigt passade prins Daniel på att utbringa lyckönskningar:

- Ett fyrfaldigt leve för brudparet. Dom leve!

"Jättefin vigsel"

Både han och Victoria kramade sedan om bruden och brudgummen.

- Det var en jättefin vigsel, säger kronprinsessan.

Även prins Daniels föräldrar Eva och Olle Westling samt hans syster Anna Westling Söderström och make Mikael var gäster på bröllopet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.