Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klobuchars uppmaning till Biden

Avslutade sin kandidatur i mars – ställde sig bakom Joe Biden.
Amy Klobuchar.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Joe Biden.
Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN

Senatorn Amy Klobuchar uppmanar Joe Biden att välja en svart kvinna som medkandidat.

Klobuchars uppmaning kommer efter fallet George Floyd och Black Lives Matter-rörelsen.

– Det är ett historiskt ögonblick, och USA måste ta tillfället i akt, säger Klobuchar till MSNBC.

Tidigare i år gav Amy Klobuchar upp försöket att bli utsedd till kandidat i Demokratiska partiet inför höstens presidentval i USA. I stället berättade senatorn från Minnesota att hon ställer sig bakom Joe Biden i kampen om presidentposten.

Men nu har Amy Klobuchar dragit sig undan och uppmanar i stället Biden att välja en svart kvinna som medkandidat. Amy Klobuchar hänvisar till den stora diskussion som nu förs kring rättvisa, polisbrutalitet och Black Lives Matter-rörelsen, rapporterar CNN.

– Det är ett historiskt ögonblick, och USA måste ta tillfället i akt. Och jag tror verkligen, som jag sa till vicepresidenten i går när jag ringde honom, att det här är rätt tillfälle att sätta en svart kvinna på den posten, säger Amy Klobuchar i en intervju med tv-kanalen MSNBC.

https://twitter.com/MSNBC/status/1273803046687047681

Klobuchar: ”Rätt tillfälle”

Hon fortsätter:

– Och det finns så många otroligt kvalificerade kvinnor, men om du vill läka denna nation just nu, mitt parti, är detta ett säkert sätt att göra det på.

Amy Klobuchar kommentarer kommer efter George Floyds död, där en polisman misstänks ha orsakat döden.

Joe Biden har tidigare gjort klart att han tänker välja en kvinna som vicepresidentkandidat och efter de nationella protesterna har trycket ökat på Biden att utse en afroamerikansk kvinna. Några kandidater som diskuterats är senatorn i Kalifornien Kamala Harris, borgmästare i Atlanta Keisha Lance Bottoms och representanthusmedlemen Val Demings.

Dödssiffran stiger i USA, men enligt Trump är viruset på väg att dö ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.