Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppmaningen: Bär grönt band för klimatet

– Vi människor är flockdjur. Vi lockas lätt att göra som andra gör, så visa var du står och hjälp till att leda flocken i en ny och mer hållbar riktning, säger Klimatklubbens Emma Sundh.Foto: Klimatklubben
Förra fredagen demonstrerade runt fyra miljoner människor världen över.Foto: PETER MACDIARMID/SHUTTERSTOCK / PETER MACDIARMID/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Eftersom syftet är att inte köpa något nytt rekommenderar Klimatklubben att använda något som man har hemma, band, paketsnöre eller ett grönmålat papper.Foto: Klimatklubben
Klimatklubbens grundare Emma Sundh tar klimatstrejken till sociala medier med ny symbol och hashtag.Foto: Emma Sundh
Klimatklubben har filat fram en idén tillsammans med sina medlemmar.Foto: Klimatklubben
De som inte kan delta på fredagens globala klimatstrejk uppmanas bära ett grönt band runt armen för att stå upp för klimatrörelsen. Foto: Emma Sundh
För att sprida budskapet uppmanar Klimatklubben till att ta en bild och dela på sociala medier.Foto: Klimatklubben
1 / 8

På fredag, den 27 september, har Greta Thunberg och Fridays for Future kallat till global storstrejk. 

Nu tar Klimatklubben strejkandet till sociala medier. 

Med en ny symbol och hashtag ska även de som inte kan delta på plats, kunna stå upp för klimatrörelsen.

Inför fredagens globala storstrejk för klimatet vill Klimatklubbens grundare och författarna till boken Gör skillnad: Från klimatångest till handlingskraft Emma Sundh, Maria Soxbo och Johanna Nilsson, att även de som inte själva kan delta i demonstrationerna ska visa sitt stöd för klimatet i sociala medier. 

– Vi hoppas att gatorna fylls av klimatstrejkande, supportande vuxna så att beslutsfattare världen över ser att det är dags att inte bara lyssna utan också agera. Nu. Dock har inte alla som vill möjlighet att gå ut och delta i demonstrationerna, och därför tar vi strejkandet ut i sociala medier också, säger Emma Sundh. 

Bär grönt band runt armen 

Klimatklubben har filat fram en idé tillsammans med sina medlemmar och rekommenderar nu alla som står upp för klimatrörelsen att bära ett grönt band runt armen under hela fredagen. Och för att sprida budskapet uppmanar Klimatklubben till att ta en bild och dela på sociala medier under hashtagen #gröntbandförklimatet.

– Vi människor är flockdjur. Vi lockas lätt att göra som andra gör, så visa var du står och hjälp till att leda flocken i en ny och mer hållbar riktning, säger Emma Sundh.

Förra fredagen demonstrerade runt fyra miljoner människor världen över.

Våren 2018 blev knytblusen en symbol för stödet för Sara Danius efter att hon tvingats lämna sin roll som Svenska Akademiens ständige sekreterare. 

Därför uppmanar Fridays For Future till klimatstrejk

Organisationens krav på politiker och makthavare:

1. Begränsa den globala temperaturökningen till under 1,5

grader över förindustriella nivåer.

2. Klimat- och miljörättvisa för alla.

3. Följ Parisavtalet och bevisa det.

4. Lyssna på den bästa tillgängliga förenade vetenskapen. Lyssna på klimatforskningen.

5. Utlys klimatnödläge och agera nu.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.