Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ungdomarnas viktigaste fråga: Klimatet och miljön

Miljö och klimat är den fråga som flest väljare mellan 18 och 29 år ser som sin viktigaste politiska fråga.
Foto: JOHN MCCONNICO / AP

Miljö och klimat är den fråga som flest väljare mellan 18 och 29 år ser som sin viktigaste politiska fråga, visar en undersökning från Novus som P3 Nyheter har beställt.

Av 1 003 tillfrågade personer har 14 procent svarat att klimat och miljö är allra viktigast för dem. Det är tätt följt av skola och utbildning och därefter invandring.

Däremot tror omkring 57 procent av de unga väljarna att frågor om invandring och integration kommer att bli viktigast i valrörelsen, medan bara tre procent tror till exempel att skola och utbildning kommer att bli den viktigaste frågan.

"Inget parti ska komma undan"

– Inget parti ska komma undan miljöfrågan eller för den delen de andra frågorna som unga tycker är viktiga i valet. Och då behöver det inte bli så sorgligt som den här mätningen visar, att unga prioriterar vissa frågor men tror att det är helt andra frågor som kommer dominera debatten, säger Gustav Fridolin (MP), utbildningsminister, till radion.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.