Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tyska bondens mäktiga hyllning till Greta Thunberg

Framträdde på elitkonferensen.
Tyska bondens hyllning på en majsåker. Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Klimatkämpen Greta Thunberg. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den som flyger över tyska Selm kan nu beskåda ett jätteporträtt av Greta Thunberg. 

En bonde har skapat en två kilometer lång labyrint i sin majsåker som föreställer den svenska klimataktivisten, rapporterar TT. 

Bonden Benedikt Lünemann har jobbat i 15 timmar med att få det 180 gånger 100 meter stora porträttet färdigt. Han är själv engagerad i klimatfrågan och har dedikerat konstverket till sin åtta månader gamla son David.

– År 2100 kommer han att vara 82 år. Då ska han kunna leva i en värld som inte förändrats, med en miljö som inte förändrats, säger lantbrukaren enligt tyska nyhetsbyrån DPA.

Stor avteckning av Greta

I majsfältet syns en avteckning av Greta med ett plakat med texten ”Fridays for future”, namnet på den globala rörelse som uppstod efter 16-åringens klimatstrejk utanför riksdagen för nära ett år sedan. 

Sedan dess har tiotusentals ungdomar världen över följt hennes exempel, vilket i sin tur lett till att hon bjudits in att tala på FN:s klimatkonferens i Polen och Världsekonomiskt forum i Davos, och träffat stora namn som Frankrikes president Emmanuel Macron och påven Franciskus. 

Skapade ett 180 gånger 100 meter stort porträtt på sitt fält.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.