Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tusentals sköldpaddsungar räddade: ”Naturens mirakel”

Bastardsköldpadda, som också kallas också Olive Ridley, har fått namnet efter sitt olivgröna och hjärtformade skal.
Foto: DANIEL SANCHEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Artens bestånd har minskat med 30 till 50 procent de senaste åren, skriver BBC.
Foto: Eyepix / TT NYHETSBYRÅN

Över 2 250 sköldpaddsungar av en hotad art har kunnat släppas fria i Californiaviken.

Forskare tror att den stora mängden sköldpaddor är ett resultat av den minskade turismen till följd av pandemin, skriver BBC

I veckan meddelade delstaten Sonora i Mexiko att de kunde släppa 2 250 små sköldpaddsungar i Californiaviken. Foskare berättar att det är ovanligt att man kan släppa ut så pass många av den hotade arten Sydlig bastardsköldpadda. I vanliga fall brukar man hitta runt 500 ungar om året.

Bastardsköldpadda, som också kallas också Olive Ridley, har fått namnet efter sitt olivgröna och hjärtformade skal. Artens bestånd har minskat med 30 till 50 procent de senaste åren, skriver BBC.

Färre turister har varit gynnsamt för sköldpaddorna 

Räddningsprogrammet tror att den stora mängden sköldpaddor är ett resultat av den minskade turismen i landet till följd av pandemin.

Maya Estrella Astroga, samordnare för räddningsprogrammet, tror att man kommer kunna rädda fler sköldpaddor inom den närmsta tiden. 

– Pandemin har medfört sjukdom och död hos vår befolkning, och det är en komplicerad situation här, säger hon till Ariozona Public Media.

– Det är därför vi är så glada att, mitt i denna tragedi, så hände naturens mirakel - som ett resultat av färre fiskebåtar och turister, men också genom samhällets ansträngningar, fortsätter hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.