Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trumps nya hån mot Greta Thunberg

Se Gretas iskalla blick på Donald Trump under FN-mötet.
Donald Trump.
Foto: POOL/ABACA / POOL/ABACA STELLA PICTURES
Greta Thunberg.
Foto: JASON DECROW / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har än en gång kommenterat Greta Thunberg.

Han har retweetat en Twitter-användare som kritiserar den svenska klimataktivisten och som kallar henne för ”en skådespelare”.

En Twitter-användare som kallar sig ”Kellie” la förra veckan upp en video på Greta Thunbergs känslosamma tal i FN från den 23 september. Där kritiserade hon 16-åringen och skrev:

”Vilken skådespelare! ”Jag borde vara i skolan.” Hon får den bästa utbildningen som socialismen kan stjäla. Jag tänker inte hållas gisslan av någon som precis fick sitt körkortstillstånd. Ledsen ungen!”.

USA:s president Donald Trump har nu – efter tio dagar – retweetat kommentaren och skrivit:

”Fortsätt med ditt fantastiska jobb Kellie!”.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1179710734030249984

På Twitter presenterar sig användaren Kellie som en Trump-supporter. Där kritiserar hon även bland annat Hillary Clinton och Demokraternas potentiella presidentkandidat Elizabeth Warren.

Donald Trumps tweet om Greta Thunberg

Även dagen efter Greta Thunbergs tal på FN:s klimattoppmöte twittrade den amerikanske presidenten om den svenska klimataktivisten. Han lade då upp en video där en märkbart upprörd och tårögd 16-åring pratade om klimatet.

Trumps kommentar:

”Hon verkar vara en väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så trevligt att se”.

Greta Thunberg själv svarade med att ändra sin Twitter-presentation till ”En väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid”. I pratshowen ”Skavlan” i SVT berättade hon att hon hade väntat sig att Trump skulle uttala sig om henne förr eller senare.

På frågan om hon tolkade budskapet som sarkastiskt svarade hon:

– Jo, så klart gör jag det. Men ja, självklart kommer han att skriva så.

Greta Thunberg: ”Jag tror inte att människan är ondskefull”

Från ”hemmasittare” och livshotande sjuk – till att bli en av världens mest inflytelserika aktivister. Se Karin Sörbrings intervju med Greta Thunberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.