Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps nya hån mot Greta Thunberg

Se Gretas iskalla blick på Donald Trump under FN-mötet.
Donald Trump.Foto: POOL/ABACA / POOL/ABACA STELLA PICTURES
Greta Thunberg.Foto: JASON DECROW / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har än en gång kommenterat Greta Thunberg.

Han har retweetat en Twitter-användare som kritiserar den svenska klimataktivisten och som kallar henne för ”en skådespelare”.

En Twitter-användare som kallar sig ”Kellie” la förra veckan upp en video på Greta Thunbergs känslosamma tal i FN från den 23 september. Där kritiserade hon 16-åringen och skrev:

”Vilken skådespelare! ”Jag borde vara i skolan.” Hon får den bästa utbildningen som socialismen kan stjäla. Jag tänker inte hållas gisslan av någon som precis fick sitt körkortstillstånd. Ledsen ungen!”.

USA:s president Donald Trump har nu – efter tio dagar – retweetat kommentaren och skrivit:

”Fortsätt med ditt fantastiska jobb Kellie!”.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1179710734030249984

På Twitter presenterar sig användaren Kellie som en Trump-supporter. Där kritiserar hon även bland annat Hillary Clinton och Demokraternas potentiella presidentkandidat Elizabeth Warren.

Donald Trumps tweet om Greta Thunberg

Även dagen efter Greta Thunbergs tal på FN:s klimattoppmöte twittrade den amerikanske presidenten om den svenska klimataktivisten. Han lade då upp en video där en märkbart upprörd och tårögd 16-åring pratade om klimatet.

Trumps kommentar:

”Hon verkar vara en väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så trevligt att se”.

Greta Thunberg själv svarade med att ändra sin Twitter-presentation till ”En väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid”. I pratshowen ”Skavlan” i SVT berättade hon att hon hade väntat sig att Trump skulle uttala sig om henne förr eller senare.

På frågan om hon tolkade budskapet som sarkastiskt svarade hon:

– Jo, så klart gör jag det. Men ja, självklart kommer han att skriva så.

Greta Thunberg: ”Jag tror inte att människan är ondskefull”

Från ”hemmasittare” och livshotande sjuk – till att bli en av världens mest inflytelserika aktivister. Se Karin Sörbrings intervju med Greta Thunberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.