Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnans satsning på framtidens mat

Leonardo DiCaprio. Foto: JOEL RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Leonardo DiCaprio. Foto: FRANCOIS MORI / AP

Han är en av Hollywoods mest inflytelserika röster i klimatfrågan.

Leo DiCaprio gör dokumentärfilmer, driver en stiftelse – och investerar i ett nytt köttsubstitut.

– Att byta djur mot ett växbaserat protein är bland det mest kraftfulla någon kan göra för klimatet, skriver stjärnan till sina följare på Instagram.

Leonardo DiCaprio har de senaste åren gjort sin hjärtefråga tydlig. Inför de miljontals tv-tittare som följde hans tacktal under Oscarsgalan 2016 var budskapet direkt:

– Klimatförändringar är riktiga, de händer just nu. Det är det mest brådskande hotet mänskligheten står inför. Vi måste arbeta tillsammans och sluta prokrastinera, sa han när han mottog guldstatyetten för bästa skådespelare. 

Demonstrerar för miljöfrågor

Enligt The Guardian har DiCaprio donerat drygt 250 miljoner kronor till sin egen stiftelse – som han startat i syfte att stötta Förenta Nationerna i klimatförhandlingar, för att skydda korallrev och tigrar och sprida kännedom om klimatförändringarnas faror.

För att utöka sina kunskaper har DiCaprio också haft privatlektioner med några av de främsta klimatforskarna i världen, och 2014 sågs han demonstrera för miljöfrågor tillsammans med 400 000 andra på Manhattans gator. 

Kritiserades för privatflyg

Samtidigt rapporterade Daily Mail att skådespelaren flög sitt privatflyg mellan New York och Los Angeles sex gånger på sex veckor samma år som han demonstrerade. 

DiCaprio Besvarade kritiken genom att meddela att han skulle flyga reguljärflyg nästa gång, enligt Fox News.

Investerar i växtbaserat protein

Under hösten berättade Hollywoodstjärnan om sitt nya projekt för att rädda miljön: Han är numera investerare i startup-företaget "Beyond Meat". 

I ett inlägg på sin Instagram förklarar han att de tillverkar ett växtbaserat protein som liknar hamburgare.

"Jag är stolt att investera för att tackla klimatförändringar", skriver han. Det är okänt hur mycket pengar som har investerats i företaget, skriver Business Insider.

https://www.instagram.com/p/BaWgfKGnBHA/?taken-by=leonardodicaprio

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!