Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Satsningen: 300 nya laddstolpar för elbilar

Sverige ska få 300 nya laddstationer för elbilar.Foto: ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

150 miljoner kronor ska satsas på att bygga ut laddinfrastruktur längs större vägar.

Pengarna räcker till drygt 300 laddstationer, enligt Centerpartiet.

I veckan har S, MP, C och L presenterat flera budgetnyheter från förhandlingarna. Miljöpartiet har fått igenom en satsning på nattåg till Norrland och nu presenterar partiet tillsammans med Centern ytterligare en satsning om 1 miljard kronor på gröna transporter.

För att främja försäljningen av elbilar ska 150 miljoner gå till att bygga ut 300 nya laddstationer vid ”vita fläckar” i landet.

– Som till exempel i Småland där jag kommer ifrån, eller i Norrlands inland så är laddinfrastrukturen inte fyllt utbyggd, säger Annie Lööf (C) i ett pressmeddelande.

Nästa år tillförs ytterligare 100 miljoner kronor för att betala ut klimatbonusen för miljöbilar. Fram till 2022 satsas också 750 miljoner på att justera klimatbonusen, så att miljöbilar köpta i år ska räknas inom EU:s nya mätkriterier. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.