Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så bevakar Expressen TV World Oceans Day

Isa Soares, programledare på CNN.

I dag är det Världshavsdagen.

Expressen TV bevakar med flera gäster under fem fördjupningssändningar under dagen och kvällen.

06.00–10.00: I Expressen TV:s morgonformat Senaste Nytt gästar Markku Rummukainen, professor i klimatologi vid Lunds universitet och Elena Gorokhova, professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet.

10.45–11.00: Bethanie Carney Almroth, lektor och forskare i ekotoxikologi och zoofysiologi, vid Göteborgs Universitet, gästar sändningen.

14.15–14.30: Anna Wåhlin, professor vid Göteborgs Universitet, som forskar om klimatförändringar i havet vid poolerna intervjuas i sändning. Det gör också Jens Olsson, forskare på Sveriges lantbruksuniversitet.

CNN:s Allison Chinchar.

14.45: Genom Expressen TV:s samarbete med CNN sänds programmet Eco Solution, ett format som behandlar olika klimatfrågor. I det här avsnittet möter programledaren Isa Soares flera världsledare för intervjuer om förnybara energikällor. 

17.15–17.30: Kevin Noone, Professor of Chemical Meteorology vid Stockholms Universitet samt algforskaren Fredrik Gröndahl, Ordförande KTH. Vattencentrum, gästar sändningen.

19.15–19.30: Inger Näslund, havsexpert hos Världsnaturfonden, är gäst i studion.

21.15–21.30: Allison Chinchar, meteorolog och väderkorrespondent hos Expressen TV:s samarbetskanal CNN, intervjuas i sändning om skräp i haven.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.