Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Regissören om Gretas dolda sidor: ”Inte synts”

Nu kommer filmen om Greta Thunberg.
Under fredagen premiärvisas filmen om Greta Thunberg på Venedigs filmfestival.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Nu berättar regissören om filmen.Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Greta Thunberg.Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Under fredagen har filmen om Greta Thunberg premiärvisning på Venedigs filmfestival. 

Och enligt regissören Nathan Grossman kan publiken förvänta sig att få se nya sidor av Greta. 

– Jag är ganska övertygad om att den svenska publiken kommer att komma henne väldigt mycket närmare, säger han till Sveriges Radio

Regissören Nathan Grossman har följt henne sedan hon drog i gång ”Fridays for future”, hösten 2018.

Han har varit med henne utanför riksdagshuset, när hon träffade påven och han var på plats när hon ifrågasatte FN:s generalförsamling med det bevingade citatet ”how dare you?”. 

– Det var väldigt surreallistiskt att träffa påven. Det blir en märklig upplevelse när han plötsligt bara är någon meter ifrån en, säger Nathan Grossman till Sveriges Radio.

Han tillägger:

– Det är surreallistiskt det här.  

”Greta är väldigt rolig”

I dag släpps dokumentären på Venedigs filmfestival. Regissören tror att publiken kommer få upp ögonen för fler sidor hos Greta Thunberg, än de som hittills framträtt i medierna.  

– Jag är ganska övertygad om att den svenska publiken kommer att komma henne väldigt mycket närmare och någonstans förstå hur hon ser på världen, väldigt mycket bättre, säger han. 

Bilden som kablats ut i medierna har ofta visat en allvarsam Greta, men enligt Grossman så kommer dokumentären bjuda på fler, och för vissa oväntade sidor av henne. 

– Jag tycker att Greta är väldigt rolig, och hon har ett väldigt härligt skratt. Det är två sidor som absolut inte har synts så mycket i mediebevakningen där hon är ganska samlad. Den sidan tror jag många tittare kommer vara jättespända på, säger han till SR. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.