Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Oscars plötsliga vändning efter upptäckten vid vägkanten

En uppspelt prins Oscar på skräpjakt med familjen.
På filmen som lagts upp på Instagram ser man hur prins Oscar hittar plast i naturen.
Prins Oscar med sin mamma Victoria.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Nu gör det söta filmklippet med 3-åriga prins Oscar succé i sociala medier.

Kronprinsessan själv har filmat från familjens privata utomhuslek där lillprinsen är ute på skräpjakt och blir lyrisk när han stöter på plast.

– Jag är uppvuxen med att skräp inte ska vara i naturen och en pappa som alltid har irriterat sig och plockat med sig, sa Victoria nyligen till TV4 i samband med World Cleanup Day.

Kungahuset publicerar ett klipp på Instagram, filmat av kronprinsessan Victoria själv med egen mobiltelefon. Filmen är tagen under en privat promenad med familjen, där prins Oscar, 3, får syn på plastskräp ute i det gröna.

– Plast i naturen, plast i naturen! ropar han.

Lillprinsens oerhörda entusiasm gör att föräldrarna inte kan låta bli att skratta.

– Bra Oscar. Plast i naturen, säger prins Daniel uppmuntrande.

”Prins Oscar säger också nej till plast i naturen!”, står det i bildtexten.

https://www.instagram.com/p/B3okHRDAj50/

Inlägget är taggat med hashtaggen #hållsverigerent. Det anges också att det är kronprinsessan själv som har filmat.

Victoria håller Sverige rent med barnen

Den 21 september var det World Cleanup Day, en dag för att uppmärksamma hur mycket skräp som slängs i naturen. Två som hjälpte till att hålla Sverige rent var Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle, 7.

– Vi plockar ganska mycket skräp i vår familj, berättade kronprinsessan Victoria för TV4, som följt med dem ut i skogen.  

– Jag är uppvuxen med att skräp inte ska vara i naturen och en pappa som alltid har irriterat sig och plockat med sig, så för mig är det fullkomligt naturligt, fortsatte kronprinsessan.

Kungafamiljens engagemang i miljöfrågor är sedan tidigare välkänt. Förra veckan deltog kronprinsessan Victoria i klimatkonferensen ”Arctic Circle” på Island, som handlade om Arktis.

– Mycket intressant och lärorikt. Många länder som är samlade på Arctic Cirkle. Arktis framtid är en global ödesfråga, som kräver att vi samarbetar, sa Victoria till Expressen.

Allt du behöver veta om prins Oscar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.