Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu kan du köpa solceller på Ikea

LIVE-TV: Se Di TV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal.
Över hälften av alla svenska husägare funderar på att skaffa solceller, visar en undersökning från Kantar Sifo, på uppdrag av Ikea. Foto: Ikea
Ikeas lansering av solenergisystem börjar i Skåne, Göteborgsområdet och Stockholm. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Över hälften av alla svenska husägare funderar på att skaffa solceller, visar en undersökning från Kantar Sifo. Hindret har varit pris och låg kunskap. Det vill Ikea råda bot på när de under tisdagen erbjuder solenergisystem för villaägare.

Nästan varannan husägare i Sverige tror att solenergi är den förnybara energikälla som vi kommer använda oss mest av i framtiden. Drygt hälften överväger att skaffa solceller på taket, visar undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Ikea och Svea Solar.

De främsta anledningarna till intresset är minskad klimatpåverkan och lägre driftskostnad.

Ikeas solenergisystem skräddarsys efter kunden och installeras av partnern Svea Solar. Lanseringen, som sker digitalt, börjar i Skåne, Göteborgsområdet och Stockholm för att innan årsskiftet erbjudas på nästan hela den svenska marknaden. 

Regeringen vill öka solcellsstödet

I förra veckan meddelade regeringen att man i höständringsbudgeten vill skjuta till ytterligare 500 miljoner kronor i investeringsstöd för solceller under 2019, samt öka investeringsstödet till totalt 835 miljoner under 2020.