Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Naomi Seibt: ”De tror att jag är en ondskefull Anti-Greta”

Naomi Seibt har blivit känd som ”Anti-Greta”. Den 19-åriga tyskan säger till Expressen att epitetet är missvisande.Foto: Expressen

Naomi Seibts syn på klimatfrågor är långt ifrån mainstream, men hon är inget fan av smeknamnet ”Anti-Greta”.

I en stor intervju med Expressen försvarar sig den 19-åriga tyskan mot anklagelser om kopplingar till vit nationalism och antisemitism.

Hon berättar också varför hon skulle ”krossa” Greta Thunberg i en debatt.

– Jag vill inte förstöra hennes rykte och skämma ut henne. Jag skulle gärna ha ett avslappnat samtal med henne, och om hon mot förmodan är redo att debattera vetenskap så ställer jag upp, säger Naomi Seibt.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”Tiger King” – det hände efter dokumentärserien

Kräver miljardbelopp • Kritiken: ”De bryr sig inte om sanningen”

Professorn: Därför sprids viruset så snabbt i världen

Forskarnas teorier om superspridarna • ”Måste vara ett stort antal”

Världens starka reaktioner på ”Sveriges experiment”

Uppmärksammas för strategin mot corona • ”Rysk roulette” • Tegnells svar