Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Moderaterna ”vill bli Sveriges riktiga miljöparti”

I Di Weekend besöker vi teknikbolaget Plejd, pratar framtid med Epidemic Sound och träffar Lisen Schultz som släpper ny bok om hållbarhet i näringslivet.
Moderaterna lägger fram en ny klimatpolitik.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Moderaterna presenterar ny klimatpolitik. 

DN Debatt skriver Ulf Kristersson (M) att partiet har inspirerats av Europas ambitiösa ”gröna höger”.

Ulf Kristersson hävdar i artikeln att det ”saknas en realistisk plan för att elektrifiera Sverige, samtidigt som orimligt långa tillståndsprocesser stoppar klimatsmarta investeringar”.

Ulf Kristersson vill se att Sverige tar ledningen i den globala klimatomställningen. Han skriver tillsammans med fem högt uppsatta moderater, däribland Jessica Rosencrantz, Moderaternas klimatpolitiska talesperson, att politiken måste ta tillvara på den kraft som finns i landets näringsliv och i den tekniska utvecklingen. 

De skriver att de vill se ”en klimat­politik där staten går hand i hand med näringslivet, med respekt för de olika rollerna” och listar nio punkter. 

Moderaternas nya klimatpolitik föreslår ökad elproduktion genom mer kärnkraft, att Sverige ska bli en ledande gruvnation igen, ett stärkt ”industrikliv”, ett globalt pris på koldioxid och ett ökat klimatbistånd från Sverige.   

Den nya klimatpolitiken kommer att läggas fram på Moderaternas stämma i höst.

Ulf Kristersson: ”Jag tycker det där är nästan pinsamt”

Se Helena Gisséns intervju med M-ledaren från förra veckans ”Fem dagar om framtiden”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.