Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lego vill börja hyra ut klossar

Så påverkar plast klimatet.
Senast 2030 ska Lego sluta med plast.Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN

Danska leksaksjätten Lego vill bli hållbara. 

Ett led i planerna är att börja hyra ut legoklossar – som lämnas tillbaka när barnen tröttnat, rapporterar Financial Times.

Lego pressas i hållbarhetsfrågan på grund av bolagets användande av plast, med miljarder klossar världen över. Senast 2030 har leksaksjätten lovat att sluta med fossilbaserad plast, men ännu återstår frågan hur det ska gå till. Bolaget har fortfarande inte hittat en lösning med egenskaper som kan stapla plastklossarna. 

Samtidigt fortsätter planerna för ett klimatsmart användande på fler håll. Legos vice vd och hållbarhetschef Tim Brooks säger till Financial Times att bolaget bland annat tittar på modeller för att hyra ut klossar. 

– Det är möjligt att det fungerar, men det finns vissa tekniska hinder, säger Brooks.

Han nämner bland annat komplexa byggen med tusentals legobitar:

– Hur stor är chansen att ge alla delar till en åttaåring och sedan få samtliga tillbaka?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.