Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump-supportrarnas kupp under mötet

Lyssnar politikerna på Greta Thunberg?
”Vi måste börja äta bebisar”, sa en kvinna vid ett väljarmöte.Foto: C-SPAN
Alexandria Ocasio-Cortez.Foto: CHRISTY BOWE / POLARIS POLARIS IMAGES

En ”miljöaktivist” skapade uppståndelse i USA genom att ställa sig upp under demokraten Alexandria Ocasio-Cortez väljarmöte och skrika att mänskligheten måste börja äta sina spädbarn för att rädda planeten.

Men allt var bara en iscensatt kupp. 

”Det visar sig att hon var en Trump-supporter”, skriver Ocasio-Cortez på Twitter.

Klimatdebatten rasar över hela världen just nu – och USA är inget undantag. Greta Thunberg är just nu på den amerikanska kontinenten som en del av sin världsturné, och hennes engagemang har lett till många utspel från den klimatskeptiska högerkanten, inte minst från president Donald Trump. 

Det var delvis på grund av den här bakgrunden som många höjde på ögonbrynen när en påstådd miljöaktivist plötsligt gjorde entré under ett av demokraten Alexandria Ocasio-Cortez möte med sin väljarkrets i Queens i New York. 

”Vi måste äta bebisar”

Kvinnan ställde sig upp och adresserade Ocasio-Cortez med ett makabert förslag.

– Vi måste börja äta bebisar. Jag är verkligen glad att du stöttar miljöpolitiken, men det är inte nog. Även om vi skulle bomba Ryssland, så har vi för många människor, för mycket förorening. Så nu måste vi bli av med spädbarnen. Det är ett stort problem. Att sluta skaffa barn är inte nog. Vi måste äta bebisarna, sa kvinnan.

Förvirring utbröt i salen och allt fångades av kanalen C-SPAN:s tv-kameror. Klippet blev viralt och användes av konservativa röster som ett tecken på en miljörörelse som gått för långt. 

https://twitter.com/ARmastrangelo/status/1179941844253368320

Men allt var bara en kupp iscensatt av den politiska grupperingen LaRouche PAC, avslöjar sajten Gizmodo.

Tar på sig kuppen

Gruppen, som identifierar sig som högerkonservativa, har själva tagit på sig ansvaret för kuppen, och hävdar att det var en referens till författaren Jonathan Swifts klassiska satir ”Ett anspråkslöst förslag”. 

”Ibland fungerar bara satir”, skriver LaRouche PAC på Twitter. 

https://twitter.com/larouchepac/status/1179933213021626368

Ocasio-Cortez har också uppmärksammat agendan bakom kvinnan och hennes radikala budskap.

”Det visar sig att hon var en Trump-supporter”, skriver Ocasio-Cortez på Twitter.