Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klimatkampanjer kan vara olagligt i Kanada

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Klimatkampanjer som slår fast att klimatförändringarna är verkliga kan bryta mot lagen. 

I alla fall om de sprids i Kanada skriver BBC

Frågan om klimatkampanjer lyftes i Kanada eftersom partiet People's Party of Canada, som deltar i landets val i oktober, inte tror att klimatförändringarna är ett hot. 

Detta har lett till att den kanadensiska valberedningen nu varnar klimatorganisationer för att kampanjer som slå fast att världens förhöjda temperaturer beror på människan kan bryta mot lagen.  

Anledningen är Kanadas strikta regler för vilka reklamkampanjer som får visas under en valperiod. Oavsett om kampanjen kommer från kandidater i valet, partier eller tredje part får man i landet inte marknadsföra ett ämne som relaterar till något av partierna. 

Miljöorganisationer som vill betala för att deras kampanjer ska marknadsföras i medier uppmanas därför nu först söka tillstånd från kanadensiska regeringen för att inte riskera böter. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.