Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klimatgrupp fick inte ha vindkraftverk som emoji

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Vindkraftverk kommer inte dyka upp som emoji den närmsta tiden.
Foto: SHUTTERSTOCK

Emojis är en viktig del av vår samtida kommunikation och därför blir avsaknaden av vindkraftverk i betydande. 

Så argumenterar den brittiska intresseorganisationen Possible som precis fått ansökan om en vindkraftsemoji avslagen. 

”Det verkar bara rimligt att vår vokabulär borde innehålla symboler som förhåller sig till klimatförändringar”, skriver organisationen på Twitter. 

Förra året ansökte Possible om att få med ett vindkraftverk bland listan över symboler hos Unicode Consortium, den organisation som ser över emojis och ser till att det finns en standardkod. Någon sådan blir det inte. Häromdagen avslog Unicode ansökan, vilket bland annat The Independent, New Scientist och The Telegraph rapporterat om.  

Att det inte blir något vindkraftverk motiverar Unicode med att det redan finns en kvarn i listan. Den förklaringen tycker inte Possible håller. I en Twittertråd påpekar de att det finns två emojis för fossila bränslen, en bensinpump och en oljeborr – men ingen som symboliserar förnybar energi. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.