Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Japan drabbat av översvämningar efter skyfall

Snart kan Europas klimat se väldigt annorlunda ut.
Bilder på förödelsen efter skyfallen.
Foto: JIJI PRESS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Bilder på förödelsen efter skyfallen.
Foto: JIJI PRESS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Bilder på förödelsen efter skyfallen.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Södra Japan har drabbats av skyfall med översvämningar och jordskred som följd. Minst två människor har dött i vattenmassorna och nära 850 000 människor ska evakuera området, rapporterar Reuters.

Under onsdagen har stora regnmassor skapat översvämningar och jordskred på ön Kyushu i södra Japan. En man dog när hans bil spolades i väg i Sagaområdet, där vissa områden uppmätte över 100 mm regn inom en timme, rapporterar japanska NHK.

En annan man dog i Fukuoka efter att ha dragits med i vattenmassorna när han klev ur sin bil och en kvinna hittades livlös efter att hennes bil drogs med i en vattenvåg.

Stora vattenmassor har drabbat södra Japan.
Foto: JIJI PRESS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Japans militär ger katastrofhjälp

Bilder visar översvämmade vägar och tågperronger och människor som vadar i knähögt vatten längs gatorna. Efter en begäran från Sagaprefekturen meddelar Japans militär att 100 trupper ska ge katastrofhjälp i de drabbade områdena. 

Kollektivtrafiken har påverkats och flertal företag stänger sina verksamheter. Bland annat har Toyota Motor Corps meddelat att de stänger sin Lexusfabrik i Kyushu. Även Daihatsu Motor har stoppat sina fabriker i regionen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.