Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Havssköldpadda hade svalt 183 plastbitar

Grön havssköldpadda. Foto: ADOBE STOCK

Ett forskarlag i Cypern undersökte en havssköldpadda som visade sig ha svalt 183 plastbitar. 

När forskarna undersökte plasten som djuren hade svalt visade det sig att de valde att äta plastbitar som liknar deras naturliga diet: sjögräs. 

Ett forskarlag har undersökt maginnehållet på gröna havssköldpaddor som sköljts upp på stränderna i Cypern, rapporterar Metro i Storbritannien

Forskarnas hypotes visade sig stämma

Tidigare forskning har visat att en annan typ av havssköldpadda fick i sig plastpåsar som påminner om deras naturliga byte i havet: maneter. 

Forskarna ville undersöka om det samma gällde för den gröna havssköldpaddan. I ett av de undersökta djuren påträffades hela 183 plastbitar. 

När forskarna undersökte plastbitarna som hittades i djuren visade sig hypotesen stämma. Plasten var grön, ljus och svart och liknande de alger som är sköldpaddsartens naturliga diet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.