Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harrys och Meghans publika uppmaning – om Greta Thunberg

Greta Thunberg kan få ännu fler följare på Instagram efter Harrys och Meghans uppmaning.
Foto: KARL SCHOENDORFER / IBL/REX
Prins Harry och Meghan lägger fokus på miljö och klimat under juli månad.
Foto: STELLA PICTURES/AVALON.RED B68

Här uppmanar prins Harry och Meghan sina följare att lära av klimataktivisten Greta Thunberg på Instagram.

Detta i samband med hertigparets julifokus på miljön.

– Varje val, varje fotsteg, varje handling gör skillnad, säger prinsen i ett uttalande.

Varje månad riktar Harry och Meghan, hertig och hertiginna av Sussex, sitt fokus mot ett nytt område på sitt officiella Instagramkonto. Syftet är att ”belysa de konton som jobbar för positiv förändring”.

Juli är en månad för miljön.

På Instagram skriver hertigparet att klockan tickar och att klimatförändringarna, förfallet av våra naturresurser, utrotningshot mot djurarter, mikroplatsers påverkan och utsläpp av fossila bränslen ”äventyrar denna vackra plats vi kallar vårt hem”.

Hänvisar till Greta Thunberg

”Låt oss rädda den, låt oss göra vår del”, skriver Harry och Meghan till ett bildkollage på totalt nio bilder. En av bilderna föreställer ett litet barn som håller upp ett plakat med Greta Thunbergs citat ”Du är aldrig för liten för att göra skillnad”.

https://www.instagram.com/p/BxxsiVNCKEM/

I bilden har hertigparet taggat 15 olika konton – varav ett tillhör den svenska klimataktivisten

Andra konton som taggats är Världsnaturfonden WWF, National geographic, schimpansexperten Jane Goodall, skådespelaren Leonardo DiCaprios miljöorganisation och Everyday climate change – där fotografer från sex kontinenter dokumenterar klimatförändringarna.

Harrys och Meghans uppmaning på Instagram

Prins Harry säger i ett uttalande:

– Först nu har vi börjat lägga märke till och förstå skadan vi har gjort. Med nära 7,7 miljarder personer på jorden gör varje val, varje fotsteg, varje handling skillnad.

https://www.instagram.com/p/BzWbKn1lW9h/

Han och hans hustru Meghan avslutar sen sitt inlägg med en uppmaning:

”Snälla besök de konton vi följer den här månaden för fler detaljer om hur du kan förändra och hjälpa till att rädda vår planet. Vi kan bara göra det här tillsammans och varenda liten del är till hjälp”.

Sussexparet har 8,8 miljoner följare på Instagram. Greta Thunberg har i sin tur 2,2 miljoner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.