Här cyklar Terminator med Greta: ”En av mina hjältar”

Greta Thunbergs tal i Los Angeles: ”Det kommer bara bli värre”
Greta Thunberg och Arnold Schwarzenegger cyklade runt i Santa Monica.
Foto: Instagram
Greta Thunberg och Arnold Schwarzenegger.
Foto: Twitter

Även en mördarcyborg kan bry sig om klimathotet.

Här cyklar självaste Terminator omkring med Greta Thunberg i Kalifornien.

Arnold Schwarzenegger kallar den 16-åriga svenskan för ”en av mina hjältar” – och lånade även ut sin elbil till henne.

Filmstjärnan lade upp bilder på Instagram och Twitter som visar hur han cyklar omkring med Greta Thunberg i Santa Monica i Kalifornien. Schwarzeneggers dotter Christina träffade också svenskan.

”Det var fantastiskt att träffa min vän, och en av mina hjältar, Greta Thunberg förra veckan och ta en cykeltur tillsammans runt Santa Monica. Jag var så upprymd över att få introducera henne för min dotter Christina. Fortsätt inspirera, Greta!”, skrev filmstjärnan och förre Kalifornien-guvernören på Twitter.  

https://twitter.com/Schwarzenegger/status/1191493616213975040

Arnold Schwarzenegger lånade ut sin elbil till Greta Thunberg

Schwarzenegger ska enligt Daily Mail även ha lånat ut sin eldrivna bil till svenskan. Thunberg har tidigare träffat Schwarzenegger i maj i år.

Den före detta kroppsbyggaren Schwarzenegger blev filmstjärna över en natt när han spelade Terminator, en mördarcyborg från framtiden, i den James Cameron-regisserade filmen med samma namn från 1984. Han har repriserat rollen i ytterligare fyra filmer varav den senaste, ”Dark Fate”, gick upp på biograferna den 23 oktober. 

Den 72-årige Schwarzenegger var även Kaliforniens guvernör mellan 2003 och 2011.

Dagen innan hade Greta Thunberg träffat en annan skådespelare. Leonardo DiCaprio skrev på sociala medier att han hoppas att svenskans budskap kommer att bli en ”väckarklocka till världens ledare”. Han säger också att Greta Thunberg ger honom ”hopp om framtiden”.

https://www.instagram.com/p/B4VL7ZnFrjf/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.