Greta Thunbergs svar – efter USA-ministerns diss

Greta Thunberg var på plats i Davos.
Steven Mnuchin raljerade över Greta Thunbergs budskap.
Foto: GIAN EHRENZELLER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Greta Thunberg ryter till efter kritiken från USA:s finansminister.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

USA:s finansminister Steven Mnuchin raljerade över att Greta Thunberg har världens öra i Davos trots att hon saknar högskolepoäng i ekonomi.  

Den 17-åriga klimataktivisten går till motangrepp och konstaterar att det inte krävs ekonomistudier för att för att förstå att politiken inte går ihop. 

USA:s finansminister Steven Mnuchin gör gemensam sak med sin chef Donald Trump och kritiserar den svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Mnuchin fick frågor om USA:s utsläpp och Greta Thunberg under konferensen World economic forum i Davos. 

Finansministern svarade raljant och frågade om Greta Thunberg var chefsekonom, för att sedan uppmana henne att ta en högskoleexamen i ekonomi innan hon uttalar sig om att utsläppen i USA måste upphöra.

Greta Thunberg har tagit del av uttalanden och svarar genom att publicera en graf baserad på FN:s beräkningar av utsläppens påverkan och skriver: 

”Antingen så förklarar du hur vi ska uppnå den här begränsningen eller så förklarar du för framtida generationer och de som redan är drabbade av klimatnödläget varför vi ska överge våra klimatåtaganden”

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1220355576913387520?s=20

Greta Thunberg: Behövs ingen examen

Klimataktivisten avslutar med att konstatera att hennes sabbatsår slutar i augusti, men att hon ingalunda behöver en högskoleexamen i ekonomi för att inse att subventioner till fossila bränslen och det nuvarande 1,5-gradersmålet inte går ihop. 

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1220355420600008704?s=20

LÄS MER: Experter: Så påverkar Greta världspolitiken (PREMIUM)


SE MER: Malena Ernman om Greta Thunbergs kamp

Artisten öppnar upp om familjens tuffa tid och om kampen mot psykisk ohälsa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.