Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leo DiCaprio: ”Jag och Greta har lovat varandra”

Greta Thunberg gick ut i sociala medier och bad om hjälp.
Donald Trump.Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Greta Thunberg.Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Greta Thunberg och Donald Trump har munhuggits på Twitter.

Men 16-åringen vill inte få till ett möte i verkliga livet – vilket hon däremot haft med filmstjärnan Leonardo DiCaprio. 

– Det vore ett slöseri med tid, säger Thunberg i Ellen Degeneres tv-program. 

Greta Thunbergs tal under FN:s klimattoppmöte slog an en sträng hos Donald Trump – i någon bemärkelse. USA:s president delade ett klipp på talet med en sarkastisk formulering till videon.

”Hon verkar vara en väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så trevligt att se”, skrev Trump. 

Greta svarade senare med att ändra sin profilbeskrivning på Twitter till ett direkt citat från Trump.

”Är en väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid”, skrev Greta.

Gretas pik mot Trump

Se när Greta Thunberg klimatstrejkar i Los Angeles.

Nu har Thunberg avfärdat chansen att träffa Donald Trump ansikte mot ansikte och ha en längre diskussion kring miljön. Det var den amerikanska programledaren Ellen Degeneres som ställde frågan.

– Jag förstår inte varför jag skulle göra det. Jag vet inte vad jag skulle kunna säga som han inte redan hört, och jag tror att det bara skulle vara ett slöseri med tid, säger Thunberg i programmet ”The Ellen Show”. 

Degeneres beskriver Thunberg som något av en drömgäst. Tv-giganten säger också att hon kommer att donera 100 000 dollar till ett projekt för att ”sprida Gretas budskap”. 

– Jag har försökt få hit dig i två månader!, utbrister hon. 

”Kommer inte vara nog”

Thunbergs klimatstrejker har gjort henne till en världskändis. Hon har dragit tusentals människor till sina framträdanden runtom i Nordamerika.

– Jag hade aldrig väntat mig att det skulle hända. Jag tänkte bara att jag skulle göra allt jag kunde, och det kommer så klart inte att vara nog, men det är i alla fall något. Jag behövde, för min egen skull, se till att jag gjorde allt, så att jag kan titta mig själv i spegeln mitt i den här krisen, säger Thunberg. 

Leos hyllning

Ellen Degeneres hyllningar följdes upp med en översvallande text på Instagram – från filmstjärnan Leonardo DiCaprio. 

”Greta är en ledare i vår tid”, skriver DiCaprio.

”Det är på grund av Greta, och unga aktivister överallt som jag är optimistisk inför framtiden. Det är en ära att tillbringa tid med Greta. Hon och jag lovar att stötta varandra för att kunna säkra en bättre framtid för vår planet.”

https://www.instagram.com/p/B4VL7ZnFrjf/
Här har Greta klimatstrejkat under sin tid i Nordamerika.