Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Greta reser vidare genom Kanada: Tittar på valar

Se hela Greta Thunbergs tal efter marschen i Montreal.
Foto: CHIASSON PAUL/CP/ABACA / STELLA PICTURES/CHIASSON PAUL/CP/ABACA
Foto: Greta Thunberg/Instagram

Greta Thunberg besöker just nu The Marine Mammal Interpretation Centre i Kanada.

I ett inlägg på Instagram skriver svenskan:

”Tittar på valar, särskilt vitvalar!”

På tio minuter hade inlägget från klimataktivisten fått över 100 000 gilla-markeringar.

https://www.instagram.com/p/B3Fd7JPin_P/?utm_source=ig_web_copy_link

Greta Thunberg skulle egentligen ha börjat i gymnasiet den här terminen. Men hon tar i stället ett sabbatsår för att bland annat besöka två stora klimatmöten. Nyligen seglade hon över Atlanten till New York, där hon förra veckan höll tal vid FN:s stora klimatmöte.

Sedan åkte hon vidare till Kanada och Montreal, där hon i fredags gick i täten för den stora klimatstrejken där. Demonstrationen lockade enligt deltagarna en halv miljon människor.

Nu befinner hon sig alltså på The Marine Mammal Interpretation Centre i Québec, där man bland annat kan åka på valsafari.

Från Kanada kommer hon att resa ner genom Nord- Central- och Sydamerika till Santiago i Chile, där FN sina sina årliga klimatförhandlingar i början av december.

”Jag kommer att stanna och besöka så många platser som möjligt, och förstås protestera varje fredag oavsett var jag är”, skriver hon på Twitter.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.