Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greta Thunbergs nya resa efter turnén: ”Härligt”

Årets första storstrejk för klimatet: ”Kan inte tänka mig en bättre Alla hjärtans dag”.
Klimataktivisten Greta Thunberg, 17, på väg till Hamburg.Foto: Privat / Instagram
Greta Thunberg i Stockholm 14 februari.Foto: ALI LORESTANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Klimataktivisten Greta Thunberg, 17, kom tillbaka till Sverige i mitten av december förra året efter en fyra månaders turné i USA och Europa. 

Nu lämnar hon Sverige på nytt och sitter på ett tåg som tuffar söderut. 

– Härligt att resa igen! På väg mot Hamburg och bortom..., skriver hon på Instagram. 

Efter en kortare sejour i Sverige, där Greta Thunberg hunnit med att strejka med samiska ungdomar i Jokkmokk, hållit presskonferens på Medborgarplatsen och medverkat vid Fridays for Futures stora klimatstrejk i Stockholm med artistframträdanden förra fredagen. 

Nu lämnar hon hemlandet på nytt. 

Greta Thunberg: ”Heading for Hamburg and beyond...”

Under torsdagskvällen publicerade Greta Thunberg ett Instagraminlägg där hon syns blicka ut genom ett tågfönster och skratta. 

– Great to be on the road again! Heading for Hamburg and beyond... skriver hon, vilket kan översättas med: 

– Härligt att resa igen! På väg mot Hamburg och bortom... 

https://www.instagram.com/p/B8y9VGQJDbu/?utm_source=ig_web_copy_link

Klimatnyhetssajten Green Energy Wire rapporterar att Greta Thunberg är på väg till Hamburg för att delta i klimatprotester som anordnas av studenter inför det stundande lokalvalet i den tyska kuststaden den 23 februari. 

Socialdemokraterna siktar på majoritet i starka fästet

Greta Thunbergs besök kommer sannolikt höja klimatfrågan på agendan inför valet. Hamburgborna är oroade över föroreningar från hamntrafiken och biltätheten i innerstaden och i ett nytt förslag föreslås det att återinföra spårvagnstrafik på stadens gator. 

Tysklands gröna parti har ökat i opinionsundersökningar sedan förra året men Hamburg är ett av tyska Socialdemokraternas sista starka fästen och partiet har siktet inställt på att kamma hem en majoritet, rapporterar sajten. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.